30.7 C
București
miercuri, 26 iunie, 2024

A murit al doilea cel mai bătrân urs brun din lume

În vârstă de 43 de ani, Yogy a trăit în Sanctuarul de Urși din Zărnești, AMP Libearty

Membrii Sanctuarului de Urși din Zărnești au transmis că a murit Yogy, ursul considerat ca fiind al doilea cel mai bătrân din lume.

Exemplarul a fost salvat după 30 de ani de captivitate la Zoo Sibiu.

AMP Libearty: ”Veteranul de vârstă al Sanctuarului Libearty și probabil al doilea cel mai în vârstă urs brun din lume (43 de ani) a devenit astăzi o steluță din Ursa Mare”

Yogy ne-a uimit mereu cu poftă lui de viață și curiozitatea de-a cunoaște fiecare petec de pământ din pădurea Sanctuarului AMP Libearty”, au precizat membrii Sanctuarului de Urși din Zărnești.

Reprezentanții AMP Libearty au explicat că, din păcate, la începutul verii trecute, semnele bătrâneții s-au făcut simțite. Ursul a început să meargă greu, să se ridice cu dificultate, așa că a fost retras într-un țarc mai mic unde starea de sănătate i-a putut fi monitorizată cu atenție.

În ultima perioadă avea mai mereu nevoie de calmante de durere.

În aceasta dimineață Yogy a închis ochii pentru ultima oară și a plecat la cer să se întâlnească cu ceilalți urși care trăiesc acum doar în inimile noastre. Drum lin Yogy!”, se arată în textul publicat pe pagina de Facebook a sanctuarului.

Sanctuarul de Urși din Zărnești este un refugiu dedicat urșilor orfani, răniți sau celor care au crescut în captivitate

Donațiile sunt esențiale pentru continuarea activităților de protecție și îngrijire a urșilor. Aceste fonduri sunt utilizate pentru asigurarea hranei, a asistenței medicale și a condițiilor de trai adecvate pentru animale.

Sanctuarul de Urși Zărnești este un proiect de conservare a naturii și are ca obiectiv principal reabilitarea și reintegrarea urșilor în sălbăticie, atunci când este posibil.

spot_img
Latest news
știri