13.8 C
București
joi, 2 mai, 2024

Primele persoane care s-au înscris în Programul Casa Verde pot începe instalarea panourilor fotovoltaice

Anunțul a fost făcut de Mircea Fechet

Ministrul Mediului din România a anunțat că primii 9566 de români care s-au înscris în Programul Casa Verde pot începe instalarea panourilor fotovoltaice.

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat acum câteva momente prima listă cu dosarele acceptate în cadrul Programului Casa Verde.

Mircea Fechet: ”Beneficiarii aprobați astăzi au primit undă verde să înceapă instalarea panourilor fotovoltaice în ordinea înscrierii în program”

Interesul pentru Casa Verde Fotovoltaice este extrem de mare și în acest an, tot mai mulți români vor să producă energie verde în locuințele personale. Vom susține acest interes cu un buget record la Casa Verde Fotovoltaice – ediția 2024, respectiv 2 miliarde de lei pentru persoane fizice”, a transmis Mircea Fechet.

Aplicația Programului Casa Verde Fotovoltaice a fost deblocată

În cursul săptămânii trecute, Ministerul Mediului anunța că începând cu data de 23 ianuarie, solicitanții care nu au selectat un instalator până la data suspendării Programului Casa Verde Fotovoltaice, au la dispoziție un termen de maximum 90 zile pentru selectarea unui instalator validat.

Selectarea se va realiza prin intermediul aplicaţiei puse la dispoziție de AFM.

Remintim că programul a fost suspendat în septembrie 2023 prin decizia instanței, ca urmare a contestării respingerii societății în prima sesiune de validare a instalatorilor.

La inițiativa ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, s-a organizat în noiembrie 2023 o întâlnire de mediere la sediul MMAP.

În cadrul acesteia, societatea a acceptat să renunțe la proces dacă se va organiza o nouă sesiune de validare a instalatorilor.

Ulterior, odată cu deschiderea unei noi sesiuni, societatea a transmis cererile de renunțare la procesul intentat AFM către ÎCCJ și Curtea de Apel Oradea.

Latest news
știri