14.4 C
București
duminică, 19 mai, 2024

Mircea Fechet a participat la Forumul Internațional ”Uniți pentru Natură. Agenda pentru Ucraina”

Oficialul a purtat discuții despre politica climatică și finanțarea tranziției ecologice în Ucraina

Ministrul Mediului din România a anunțat că este prezent la Kiev unde a participat la Forumul Internațional ”Uniți pentru Natură. Agenda pentru Ucraina”.

Mircea Fechet, în cadrul Forumului Internațional ”Uniți pentru Natură”: ”România rămâne alături de Ucraina în demersurile sale pe toate palierele, inclusiv în parcursul său European”

Oficialul a precizat că a purtat discuții despre provocările în procesul de negociere a aderării Ucrainei la UE în cadrul clusterului verde, politica climatică și finanțarea tranziției ecologice în Ucraina.

În egală măsură, ministrul Mediului din România a dialogat despre protajrea resurselor naturale și biodiversitate, reforma gestionării deșeurilor ca bază pentru introducerea unei economii circulare, dar și despre digitalizarea mediului.

Continuă colaborarea dintre Ministerul Mediului din România și autoritățile din Ucraina

Mircea Fechet a transmis că la ultima reuniune a Consiliului European, a fost dat un semnal politic puternic pentru sprijinul neclintit al Uniunii pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

Decizia de a deschide negocierile de aderare cu Ucraina și Moldova a marcat cu siguranță un punct semnificativ în istoria și succesul familiei noastre europene. I-am asigurat pe cei prezenți de sprijinul pe care ministerul pe care îl conduc îl va oferi colegilor noștri ucraineni în schimbul de cunoștințe, expertiză tehnică sau cursuri de formare pentru aderarea la UE în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe”, se arată în declarația publicată pe contul de Facebook.

spot_img
Latest news
știri