18.3 C
București
joi, 2 mai, 2024

A murit Ana Julia, unul din cei mai mari șerpi din lume | FOTO

Cunoscutul șarpe Ana Julia din serialul Pole to Pole cu Will Smith a fost găsit mort.

La doar câteva săptămâni după apariția publică, unul dintre cei mai mari șerpi din lume – o nouă specie de anaconda uriașă – a fost găsit mort în pădurea tropicală amazoniană, scrie IFL Science.

Vestea tragică a fost anunțată de profesorul Freek Vonk pe Instagram:

„Cu o durere enormă în inima mea, vreau să vă anunț că marea anaconda verde cu care am înotat a fost găsită moartă în acest weekend”, a scris el.

Vonk, biolog la Vrije Universiteit Amsterdam, care a făcut parte din echipa care a descoperit recent noua specie. E vorba de o anaconda gigantică din Amazonia braziliană. El filma pentru serialul Pole to Pole cu Will Smith. Deși inițial a suspectat că reptila a fost împușcată, ulterior și-a retras afirmațiile.

„Autoritățile nu au găsit încă nicio dovadă că această frumoasă anacondă verde a fost împușcată. Cauza morții este încă în curs de investigare. Sunt luate în considerare toate opțiunile posibile. Deci, este, de asemenea, posibil să fi murit de moarte naturală”, a adăugat el într-o postare ulterioară.

El a distribuit și un în timp ce înota alături de șarpe, care fusese poreclit Ana Julia.

„Faptul că am putut să petrec peste o oră cu ea pe fundul râului rămâne una dintre cele mai uluitoare experiențe din natură. Una pe care nu o voi uita vreodată!”, a completat el.

Exemplarul avea o lungime lungime de aproximativ 7 metri.

Cu toate acestea, nu a fost cel mai lung șarpe măsurat vreodată. Un piton reticulat captiv numit Medusa a ajuns la o lungime de 7,67 metri, conform Guinness World Records.

Latest news
știri