17.6 C
București
joi, 2 mai, 2024

Nu e păcăleală de 1 aprilie. A doua lună de primăvară debutează cu temperaturi de august

Noaptea de 30 spre 31 martie a fost cea mai clduroasă de când se fac măsurători.

Noaptea de 30 spre 31 martie 2024 a fost cea mai călduroastă de când se fac măsurători. Noi recorduri sunt anunțate și în prima zi din aprilie și nu, nu e o păcăleală, potrivit Digi24.

„Vorbim de un sfârșit de martie foarte călduros. Dacă luăm în considerare ziua de 30 martie la 93 de stații meteorologice temperaturile maxime au fost cele mai ridicate valori de când se fac măsurători. Vorbim de recorduri zilnice, pentru o zi de 30 martie, din care la 41 de stații acestea sunt consemnate ca și recorduri lunare. Au fost cele mai ridicate valori de până în prezent pentru luna martie. S-au consemnat 30 de grade la Giurgiu, 28 de grade la București-Filaret”, a declarat Elena Mateescu, director ANM.

La 47 de stații de pe cuprinsul țării, în dimineața de 31 martie cele mai ridicte valori din istorie. Ulterior, pe parcursul zilei, temperaturile au rămas ridicate. S-au consemnat 29 de grade în partea de sud, iar în Capitală au ajuns la 28 de grade, potrivit directorului ANM.

Deși ziua de 1 aprilie va fi de asemenea una călduroasă, din noaptea de luni spre marți vor apărea și precipitațiile. Inițial în vestul țării, după care și în interiorul arcului carpatic. În plus, vântul va prezenta intensificări, de la 55-65km/h în vest și până la 100km/h în zona montană. Temperaturile de asemenea vor scădea în zona Transilvaniei, unde se vor apropia de normalul din calendar. În sudul țării însă acestea vor rămâne ridicate, cu maxime de până la 27 de grade Celsius.

Latest news
știri