16.7 C
București
joi, 28 martie, 2024

Petrecere de Ziua Copiilor, organizată în cel mai mare sanctuar de urși bruni

AMP Libearty – Bear Sanctuary oferă copiilor, chiar de ziua lor, o ocazie inedită de a cunoaște cel mai mare sanctuar de urși bruni din lume.

În prezent, locația reprezintă căminul a peste 100 de urşi bruni, toţi salvaţi de la o viaţă crudă şi abuzivă, în captivitate.

Recunoscut de mulţi specialişti ca fiind, probabil, cel mai bun sanctuar de urşi din lume, Libearty se întinde pe o suprafaţă de 69 de hectare de pădure luxuriantă, pâraie şi iazuri localizate pe teritoriul oraşului Zărneşti, municipiul aflat la poalele Carpaţilor, în apropierea municipiului Braşov.

Petrece Ziua copiilor în pădurea ursuleților! Cel mai mare sanctuar de urși bruni din lume își deschide larg porțile pentru toți copiii ( peste 5 ani!) și iubitorii de natură. Și pentru că este o zi specială am decis să deschidem porțile sanctuarului și luni 31 Mai!

Vă oferim o plimbare lejeră în aer liber și curat, faceți cunoștință cu urșii aflați în grija AMP și aflați toate curiozitățile despre viața și obiceiurile lor. Biletele se pot achiziționa on line de pe site-ul AMP”, au precizat, pe contul de socializare, reprezentanții asociației.

Un 1 iunie de neuitat: Vizitează cel mai mare sanctuar!

De asemenea, la fiecare tur sunt disponibile 40 de bilete, pentru ca urșii de la Libearty să primească și liniștea de care au nevoie. Biletele pot fi achiziționate online, evitându-se riscul ca locurile din ziua și pentru ora dorite să fie vândute în totalitate.

Biletele online sunt disponibile doar pentru tururile clasice. Pentru tururile speciale (VIP/privat/grup de copii/cu trenulețul), oricine îi poate contacta pe reprezentanți, accesând adresa de mail milioanedeprieteni@gmail.com.

De asemenea, este important de știut că accesul este interzis copiilor sub cinci ani.

Ce spun vizitatorii despre sanctuar: ”A fost un privilegiu să îi privesc în liniște. Să trăiesc și eu bucuria lor”

Astăzi am fost în vizită. Ce să spun…? Imi pot găsi cuvintele? Nu prea. Doamne ajută că am avut ochelari de soare ca să pot plânge fără să fiu considerată vreo „ciudată”. Nu știu care era Anca. Nu știu care era Soni (Emil)… dar știu că erau acolo, fericiți. Am văzut un loc extraordinar. Am văzut urși fericiți. Am văzut puiuți scăldându-se sub privirea atentă a mamei lor. Am văzut o alta mamă, învățându-și puii să meargă aliniați frumos pe buștean. Am văzut urși alergând. M-am supus cu bucurie regulilor lor… din pădurea lor. A fost un privilegiu să îi privesc în liniște. Să trăiesc și eu bucuria lor. De acum încolo imaginea lor mă va urmări cu drag pentru mult timp. Bravo oameni minunați care ați făcut posibilă salvarea lor. Un loc recomandat iubitorilor de animale. Nerecomandat celor cărora le place la Zoo sau la Circ”, a precizat o vizitatoare, pe contul de Facebook.

Povestea rezervației de urși începe în anul 2005, când Asociația „Milioane de prieteni“ a semnat un parteneriat public-privat cu Primăria Zărnești, prin care a primit concesiunea pentru terenul necesar construcției sanctuarului „Libearty“, pentru 49 de ani.

Acestor eforturi li s-a alăturat WAP (Societatea Mondială pentru Protecţia Animalelor), pentru proiectul “Salvarea urșilor captivi” – cel mai mare proiect de salvare, îngrijire și bunăstare a ursului brun, din Europa.

Latest news
știri