4.8 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Polițiștii au depistat o grupare specializată în transportul şi depozitarea ilegală a deşeurilor din construcţii şi industriale

Urmează mai multe controale programate şi inopinate la persoanele și firmele bănuite că încalcă legislația de mediu

Mai multe anchete au fost desfășurate de polițiști la o grupare specializată în transportul şi depozitarea ilegală a deşeurilor din construcţii şi industriale, scrie News.ro.

Potrivit declarațiilor făcute de reprezentanții Primăriei Sectorului 1 din București, ancheta a fost deschisă în urma unor sesizări făcute de Poliţia Locală.

Administratorii societăţii plăteau la negru această reţea pentru a scăpa de deşeurile industriale și din construcții

Concret, mai mulţi administratori de societăţi preferau să plătească la negru această reţea pentru a scăpa de deşeuri, în loc să intre în legalitate şi să încheie contracte cu operatorul de salubritate.

Reprezentanţii Primăriei au subliniat că instituţia are toleranţă zero faţă de cei care încalcă legislaţia de mediu şi depozitează gunoaie în locuri nepermise.

Primăria a implementat un plan de măsuri prin care şi-a propus identificarea şi sancţionarea persoanelor care abandonează ilegal deşeuri pe domeniul public sau privat din această zonă administrativă

Astfel, administraţia locală a Sectorului 1, prin Poliţia Locală Sector 1, a implementat încă din cursul anului 2022 un plan de măsuri prin care şi-a propus identificarea şi sancţionarea persoanelor care abandonează ilegal deşeuri pe domeniul public sau privat din această zonă administrativă.

Printre măsurile incluse în acest plan se numără controale programate şi inopinate, făcute de patrule ale agenţilor locali, aplicarea de amenzi contravenţionale şi supravegherea cu camere video a domeniului public.

Reprezentanţii Poliţiei Locale Sector 1 au aplicat, în anul 2023, 176 sancţiuni – amenzi/avertismente pentru gunoi aruncat pe domeniul public, iar în anul 2024, până la începutul lunii mai, un număr de 30 de sancţiuni – amenzi/avertismente.

spot_img
Latest news
știri