31.2 C
București
vineri, 5 iulie, 2024

A fost inaugurat Oficiul pentru Inteligenţa Artificială

Anunțul a fost făcut de Comisia Europeană

Comisia Europeană a anunțat că a inaugurat Oficiul pentru inteligenţa artificială (IA), instituit în cadrul CE, transmite Spot Media.

Oficiul pentru IA urmăreşte să permită dezvoltarea, implementarea şi utilizarea viitoare a IA într-un mod care să stimuleze beneficiile societale şi economice, precum şi inovarea, atenuând în acelaşi timp riscurile.

Oficiul are rolul de a evalua şi testa inteligenţa artificială de uz general pentru a asigura faptul că vine în sprijinul oamenilor și sprijină valorile europene

Oficiul pentru inteligenţa artificială inaugurat astăzi ne va ajuta să asigurăm o punere în aplicare coerentă a Regulamentului privind inteligenţa artificială. Împreună cu dezvoltatorii şi cu o comunitate ştiinţifică, acest oficiu va evalua şi va testa inteligenţa artificială de uz general pentru a asigura faptul că aceasta ne serveşte pe noi, ca oameni, şi că sprijină valorile noastre europene”, a declarat Margrethe Vestager, vicepreşedinta executivă pentru o Europă pregătită pentru era digitală.

Comisia Europeană va dispune de expertiza necesară pentru a stimula punerea în aplicare a Regulamentului privind inteligenţa artificială

La rândul său, Thierry Breton, comisarul pentru piaţa internă, a adăugat că ”prin intermediul noului Oficiu pentru inteligenţa artificială, Comisia va dispune de expertiza necesară pentru a stimula punerea în aplicare a Regulamentului privind inteligenţa artificială şi pentru a consolida rolul Europei de stabilire a standardelor la nivel mondial în domeniul inteligenţei artificiale”.

spot_img
Latest news
știri