-1 C
București
duminică, 24 noiembrie, 2024

Populația Chinei ar putea trăi cu doi ani mai mult după ce poluarea aerului a scăzut cu 42%

Cu toate că țara a fost lăudată pentru impunerea unor politici agresive privind calitatea aerului, un raport al Universității din Chicago avertizează că poluarea este încă de șase ori mai mare decât recomandările Organizației Mondiale a Sănătății

Conform unui raport, populația Chinei urmează să trăiască cu 2.2 ani mai mult după un ”succes uluitor” în lupta împotriva poluării, transmite publicația Sky News.

Noile cifre din actualizarea anuală a Indicelui Calității Aerului pentru Sănătate sugerează că poluarea din China a scăzut cu 42.3% între 2013 și 2021 – îmbunătățind considerabil calitatea aerului.

În capitala Beijing, poluarea a scăzut cu 56.2% în această perioadă, ceea ce înseamnă că populația din capitală poate acum să aibă o expectativă de viață mai mare cu 4.2 ani

Politicile agresive pentru îmbunătățirea condițiilor au fost singurele responsabile pentru o ușoară scădere a poluării globale în această perioadă de opt ani – iar fără ele, nivelurile ar fi crescut.

Un ”război împotriva poluării” a fost declarat în 2014 – cu restricții privind mașinile impuse în marile orașe și interzicerea construcției de noi centrale pe bază de cărbune în anumite zone.

Cu toate aceaseta, raportul Universității din Chicago a avertizat că poluarea din China este încă de șase ori mai mare decât recomandările Organizației Mondiale a Sănătății

În Beijing, nivelul poluării aerului rămâne de trei ori mai mare decât în Los Angeles, cel mai poluat oraș din SUA.

Oamenii de știință au subliniat, de asemenea, că îmbunătățirile în ceea ce privește speranța de viață ar putea fi pierdute dacă calitatea aerului din China revine la nivelurile anterioare.

În ciuda progreselor Chinei în reducerea poluării, este necesară o dezvoltare mai amplă pentru a ajunge la concentrațiile de poluare a aerului considerate de OMS ca fiind sigure”, se arată în raport.

În prezent, există 6 state responsabile pentru trei sferturi din poluarea globală a aerului

Co-autorii raportului au afirmat că populația din China are încă una dintre cele mai mari probleme de sănătate legate de poluare la nivel mondial în ceea ce privește anii de viață pierduți – și este a doua doar după India.

În total, șase țări sunt responsabile pentru trei sferturi din poluarea globală a aerului: India, China, Pakistan, Bangladesh, Nigeria și Indonezia.

spot_img
Latest news
știri