12.8 C
București
vineri, 17 mai, 2024

Mircea Fechet: ”Schimbările climatice nu au granițe”

Ministrul Mediului insistă asupra reducerii emisiilor de carbon

Mircea Fechet a fost prezent la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, unde a abordat subiectul diplomației climatice.

Într-o declarație recentă, oficialul a subliniat că lupta împotriva schimbărilor climatice nu se oprește la barierele geografice, ci reprezintă un apel global la acțiune pentru reducerea emisiilor de carbon, conservarea resurselor naturale și promovarea sustenabilității.

Diplomația climatică nu este doar despre negocierea de acorduri internaționale. Este despre a recunoaște faptul că schimbările climatice nu au granițe. Este despre a înțelege că ceea ce facem astăzi în ceea ce privește reducerea emisiilor de carbon, conservarea resurselor naturale și adoptarea politicilor și a practicilor sustenabile este un apel la acțiune”, a explicat Mircea Fechet, ieri, 30 august.

Mircea Fechet: ”Totodată, diplomația climatică înseamnă să ne asigurăm că nimeni nu este lăsat în urmă!”

Ministrul Mediului din România a precizat că, la nivel național, colaborarea interinstituțională completează eforturile României de a promova schimbările climatice ca prioritate de politică externă și de a stimula acțiunile climatice prin contacte multilaterale și bilaterale.

În acest sens, dacă abordarea provocărilor climatice necesită colaborare la nivel global, tranziția către energii regenerabile este motorul prin care putem aduce România în rândul statelor care acționează în mod responsabil.

Despre toate acestea am discutat la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, la care am participat astăzi”, a explicat Mircea Fechet, prin intermediul unui comunicat publicat pe contul de Facebook.

spot_img
Latest news
știri