sursă foto: BBC News

Câinele ecologist a strâns voluntar peste 1000 de PET-uri. Voluntariatul de mediu a căpătat o așa amploare în străinătate că a ajuns și în rândul câinilor. Cu ceva timp în urmă scriam că există un ONG care antrenează câini care să apere biodiversitatea. Mai mult, aceștia pot detecta speciile pe cale de dispariție dintr-un anumit areal.

Iată că, fără niciun antrenament prealabil, un câine englez poate să dea lecții oricărui om despre cum se păstrează un mediu curat. Un Border Collie în vârstă de 13 ani a devenit celebru pentru atitudinea sa în lupta pentru ecologie. El face ce mulți oameni ar trebui să facă, dar nu fac. Strânge PET-uri, relatează npr.org.

Câinele ecologist care a strâns peste 1000 de PET-uri

Scruff și stăpâna lui, Yvonne Grant, Foto BBC News

 Bătrânul Border Colllie, pe nume Scruff, a fost găsit de soții Yvonne and David Grant din Nuneaton, Central England. Ei l-au găsit în 2009 prins într-o capcană de iepuri. Din ziua în care l-au adus acasă, au observat că Scruff avea obiceiul ca, în timpul fiecărei plimbări, să strângă și gunoiul abandonat de alții pe stradă.

Câinele a colectat peste 1000 de sticle, în ultimii ani, spun stăpânii lui. Când au văzut câte s-au strâns, celor doi soți le-a venit ideea să le recicleze, povestesc aceștia în cadrul emisiunii NPR 24 HOUR. Exemplul câinelui a fost preluat și de stăpâni care au transfomat plimbările zilnice în  “afacere de familie”, colectând sticle.

„Afacerea” cu PET-uri a devenit „afacere de familie”

Stăpânii Border Collie-ului mai spun că pot reface același traseu, în aceeași zi, și tot vor găși sticle aruncate de oameni pe stradă, din mașini. Însă, aceștia nu intenționează să mai păstreze PET-urile acasă tot anul și să le recicleze.  Tot ce speră este ca Scruff să-și găsească un nou hobby, care să ocupe mai puțin loc în curte. Dacă patrupedul “eco-dog” s-ar retrage din activitate, nu s-ar mai distra atât de bine, iar străzile ar rămâne pline de gunoi, au constatat cu umor realizatorii emisiunii.