0.6 C
București
duminică, 24 noiembrie, 2024

Veterinarii extrag 71 de kilograme de plastic din stomacul unei vaci (Video)

Există numeroase sfaturi pentru o viață mai sănătoasă, o viață care nu include foarte mult plastic. Am putea renunța la produsele de unică folosință, am putea recicla sau, pe cât posibil, i-am putea educa pe ceilalți pentru a înțelege că traiul confortabil înseamnă, în cele mai multe cazuri, un plus de suferință adusă mediului.

Plasticul: un produs fără de care avem impresia că nu putem supraviețui, dar un confort al oamenilor, care distruge zilnic mediul. Ambalaje, haine, tacâmuri, accesorii sau produse de igienă, toate ajung subiect pentru semnale de alarmă transmise prin intermediul video sau prin fotografii.

Dacă primele afectate sunt animalele marine, subiectul a ajuns să fie dezbătut și de veterinari.

Un exemplu este cel din India, unde veterinarii au extras nu mai puțin de 71 de kilograme de deșeuri din plastic din stomacul unei vaci. Atât animalul, care era gestant, cât și puiul acestuia nu au supraviețuit.

Se estimează că există în jur de cinci milioane de vaci în orașele Indiei, cele mai multe aflându-se în pericol din cauza cantitiăților enorme de gunoi pe bază de plastic existente pe străzi.

Respectivul caz reprezintă o radiografie a problemelor ecologice cu care statul se confruntă zi de zi. Este vorba de poluare și de faptul că multe animale sunt abandonate.

Deșeurile din plastic: o ”normalitate” care ucide

Noi, oamenii, alegem să mâncăm ceea ce este mai bun, dar am ajuns să nu ne mai pese de celelalte ființe. Ne debarasăm de gunoi, mizerie și deșeuri. Practic, din gunoiul nostru se hrănesc animalele străzii, animalele abandonate de noi. Deșeurile noastre, plasticul, gunoiul, toate ajung în stomacul lor. Noi stăm la baza acestui proces, noi suntem cauza a ceea ce se întâmplă”, a explicat un veterinar din India.

Dacă, pentru români, vitele reprezintă industrie, indienii se confruntă cu abandonul acestor animale, care pot fi văzute zilnic pe străzile orașelor, în căutare de hrană. Este vorba despre un număr alarmant, aproximativ 5 milioane de vite rătăcind, în căutarea hranei.

În foarte multe state, sacrificarea vitelor sau consumul cărnii de vită este interzis, motiv pentru care mulți își abandonează animalele.

spot_img
Latest news
știri