Ieri, 15 martie, organizația non-profit ARCA (Animal Rescue and Care Association) a participat la o întâlnire unde au fost purtate discuții despre siguranța cailor din Delta Dunării.
Într-un comunicat publicat pe contul de socializare, membrii organizației au expus concluziile dialogului avut cu reprezentanții instituțiilor direct responsabile, ARBDD, ANSVSA, DSVSA Tulcea, IPJ, ANZ/OJZ, INCDDD, alături de multe alte persoane implicate.
Scopul discuțiilor purtate de ARCA a fost stabilirea unui acord asupra viitoarelor metode de gestionare responsabilă a cailor din Delta Dunării
”Suntem optimiști și totodată bucuroși că întâlnirea de astăzi, organizată de Instituția Prefectului – Județul Tulcea, pe tema gestionării cailor din Delta Dunării, a avut, în sfârșit, un caracter constructiv, după 12 ani de lipsă de interes”, au transmis reprezentanții organizației.
Membrii ARCA au precizat că s-a discutat punctual pe “Planul de acțiune privind managementul populației de ecvine aflate pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării”.
Animal Rescue & Care și WRC – Wilderness Research and Consultancy au efectuat, în cursul lunii februarie a acestui an, o evaluare a numărului cailor care trăiesc în Deltă
În acest context, ARCA a ținut să puncteze că propunerile organizației au fost, în general, acceptate, urmând ca la sfârșitul lunii sa aibă loc încă o întâlnire în care acest plan să fie definitivat.
”După 12 ani de luptă, noi suntem în continuare trup și suflet alături de acești cai pentru ca viața lor în libertate să fie asigurată”, au declarat membrii organizației non-profit.