0.1 C
București
vineri, 22 noiembrie, 2024

Ministrul Mediului: ”Tranziția verde trebuie să fie echitabilă pentru toți cetățenii UE”

Perioada de tranziție pentru fermele mari va fi amânată până în 2029

Ministrul Mediului a adus în discuție astăzi, 17 martie, propunerea de directivă de la Bruxelles care i-ar fi dezavantajat fermierii români.

Această propunere nu a fost susținută de România deoarece, în forma sa inițială, ar fi adus fermierilor mai multe restricții, ceea ce le-ar fi impus o povară suplimentară, administrativă și financiară în procesul de reducere la scară largă a emisiilor de metan și amoniac.

Deși România s-a obținut de la vot, propunerea a fost adoptată cu sprijinul majorității statelor membre

Tanczos Barna a reamintit că a înaintat multe propuneri de modificare a directivei, dintre care unele au fost incluse în noua versiune, având în vedere că propunerea de directivă modificată conținea și prevederi discutabile împotriva fermierilor.

Deși România nu a votat propunerea, aceasta a fost adoptată cu sprijinul majorității statelor membre.

Ministrul Mediului: ”Negocierile ulterioare cu privire la textul directivei propuse vor începe în procedura legislativă al Uniunii Europene în trilog între Parlamentul European, Consiliul UE și Comisia Europeană”

Între amendamentele incluse în textul votat de către majoritatea statelor membre am reușit să introducem prevederea potrivit căreia perioada de tranziție pentru fermele mari să fie amânată până în 2029, iar tehnologiile inovatoare trebuie folosite doar la fermele cu peste 600 de vaci. O altă modificare importantă și foarte utilă este aceea că, în timpul lucrărilor pregătitoare, a fost posibilă excluderea fermelor extensive din reglementări”, a declarat ministrul Mediului pe contul de Facebook.

spot_img
Latest news
știri