23 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Ministrul Mediului a făcut public anul în care România va atinge neutralitatea climatică

Proiectul strategiei intră în dezbatere publică

Ministrul Mediului din România a anunțat că a lansat astăzi, 27 aprilie, strategia care trasează liniile directoare prin care România va atinge neutralitatea climatică în 2050.

Tanczos Barna a preciat că Strategia pe Termen Lung pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, agreat de guvern, este o asumare a României ca dezvoltarea economică va fi decuplată de emisii.

Ministrul Mediului: ”Contribuim astfel şi noi la menținerea țintei de 1.5°C creştere a temperaturii la nivel global”

România neutră 2050 trasează investițiile necesare în domeniul mobilității verzi, în domeniul locativ, domeniile administrate de autotitățile locale şi domeniul energiei. Totodată, pe lângă reducerea emisiilor avem nevoie şi de creşterea nivelului de sechestrare de carbon, astfel că rolul pădurilor este esențial”, a transmis Tanczos Barna.

”Uniunea Europeană nu va atinge neutralitatea climatică până în 2050 în lipsa unor ținte mai ambițioase în materie de energie și climă”

Încă din anul 2019, un raport al Comitetului European al Regiunilor, atenționa că obiectivele UE pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și utilizarea energiei regenerabile sunt insuficiente pentru a atinge neutralitatea climatică până în 2050.

În plus, raportul avertiza că încetinirea tranziției energetice va avea un impact negativ asupra economiei europene, generând pierderi de locuri de muncă..

Prin urmare, Comitetul European al Regiunilor făcea apel la Comisia Europene să își mărească obiectivele și să ia măsuri concrete pentru a asigura o tranziție rapidă și eficientă către neutralitatea climatică.

spot_img
Latest news
știri