16.5 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Au fost avizate Planurile de Management al Riscului la Inundaţii, de la nivelul Administrațiilor Bazinale de Apă

Anunțul a fost făcut de Ministerul Mediului din România

Ministerul Mediului din România a precizat astăzi, 15 mai, că Planurile de Management al Riscului la Inundaţii, de la nivelul Administrațiilor Bazinale de Apă au fost avizate.

Potrivit comunicatului emis de minister, în ultimele două săptămâni, la nivelul celor 11 Administrații Bazinale de Apă, au avut loc ședințele Comitetelor de Bazin.

În cadrul acestor evenimente s-au avizat:

  • Planul de Management al Riscului la Inundaţii – Ciclul II- Sinteza Naţională. Acest document este alcătuit din planurile de management al riscului la inundaţii aferente celor 11 bazine hidrografice și pentru fluviul Dunărea.
  • Planul de Management al Riscului la Inundaţii aferent Administraţiei Bazinale de Apă,
  • Planul Național de Management al Riscului de inundații pe fluviul Dunărea.

Reactualizarea Planurilor de Management al Riscului la Inundații se realizează de specialiști, o dată la 6 ani, fiind o obligație a României în procesul de implementare a Directivei europene privind reducerea riscului la inundații

Planurile de Management al Riscului la Inundații reprezintă elemente esențiale ale gestionării resurselor de apă, acoperind toate aspectele legate de gestionarea riscului la inundații, cum ar fi prevenirea, protecția, pregătirea, refacerea și evaluarea riscurilor.

Aceste planuri țin cont și de caracteristicile specifice ale bazinului hidrografic, incluzând prognozele de inundații și sistemele de avertizare timpurie.

Prin intermediul Comitetului de Bazin, se facilitează colaborarea eficientă între autoritățile responsabile de gestionarea resurselor de apă, administrațiile locale, utilizatorii din bazinul hidrografic, beneficiarii serviciilor publice de gospodărire a apelor și organizațiile non-guvernamentale locale.

Aceste inițiative sunt implementate în cadrul proiectului RO-FLOODS, dezvoltat de Ministerul Mediului din România și Apele Române, cu sprijinul Băncii Mondiale în România.

spot_img
Latest news
știri