20.8 C
București
duminică, 6 octombrie, 2024

Every Can Counts celebrează Ziua Mondială a Mediului, prin International Recycling Tour 2023

Participanții sunt încurajați să recicleze dozele de băutură și să adopte un stil de viață cât mai sustenabil

Începe cea de-a treia ediție a International Recycling Tour, o inițiativă a programului european Every Can Counts, dedicată colectării și reciclării dozelor din aluminu.

Campania de conștientizare internațională este menită să marcheze Ziua Mondială a Mediului și să încurajeze un stil de viață sustenabil.

Între 3-5 iunie, acțiunea se va desfășura în 16 țări și va cuprinde 18 locații din Europa și Brazilia

Potrivit comunicatului de presă, țările participante sunt: Austria, Belgia, Brazilia, Republica Cehă, Franța, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Muntenegru, Țările de Jos, Polonia, România, Serbia, Spania și Regatul Unit. 

De la metropole pline de viață până la parcuri urbane, de la plaje vibrante la festivaluri celebre, ambasadorii dedicați ai turului vor promova mesajul: ”Dozele de băutură se reciclează la nesfârșit” și vor încuraja oamenii să se implice mai mult pentru a contribui la o economie cu adevărat circulară”, se arată în comunicat.

În România, International Recycling Tour se va desfășura în zilele de 3 și 4 iunie în orașele București și Iași

Aici, oamenii vor fi invitați la o serie de acțiuni care să îi încurajeze să recicleze dozele de băutură oriunde s-ar afla, prin acțiuni de ecologizare în parcuri, în zonele de food din centrele comerciale precum și în alte spații publice.

La București, voluntarii vor fi prezenți în zona pietonală Calea Victoriei și Parcul Tineretului.

În Iași, publicul este invitat să ia parte la acțiuni de colectare organizate sâmbătă, 3 iunie 2023, ora 15:00, în zonele Palas Iași Mall, Parcul Copou și Palatul Culturii.

spot_img
Latest news
știri