12.2 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Se pregătește o impresionantă licitaţie, având ca subiect o selecţie de ii și costume populare din colecţii renumite

Licitația de Artă Românească Veche va avea loc în exclusivitate online, vineri, 23 iunie, la ora 12:00

Se anunță o impresionantă licitație cu tema iilor și costumelor populare din colecții renumite. Evenimentul este programat pe 23 iunie, în ajunul Zilei Universale a iei.

Evenimentul, numit Licitația de Artă Românească Veche, va include aproximativ 200 de piese de artă tradițională, care reflectă bogăția culturii populare românești.

Cea mai valoroasă piesă din licitație este un costum popular format dintr-o cămașă brodată cu fir metalic și două oprege cu fir metalic, având un preț de pornire de 500 de euro

Acesta a fost realizat în perioada interbelică în centrul Muscel. Totodată, colecția mai include și un costum popular săsesc compus din trei piese, datând din 1910 și având un preț de pornire de 450 de euro.

Un alt costum care va fi scos la licitație are o vechime de 100 de ani și este compus dintr-o ie cusută cu fir metalic, fluturi metalici și fotă din lână țesută cu fir metalic, fiind realizat în zona Vrancea.

Prețul de pornire pentru acesta este de 400 de euro.

Licitația de Artă Românească Veche va avea loc în exclusivitate online, pe artmark.ro, în ajunul Zilei Universale a Iei, vineri, 23 iunie, la ora 12:00

Piesele de artă tradițională românească, costumele populare, covoarele din toate regiunile țării, lăzile de zestre, vasele și mobilierul tradițional, precum și paftalele și podoabele deosebite, considerate instrumente de diplomatie culturală, pot fi admirate la Palatul Cesianu-Racoviță, în intervalul orar 10:00-20:00, de luni până duminică.

spot_img
Latest news
știri