7 C
București
marți, 22 octombrie, 2024

Genuin devine primul business românesc producător de țesături din in, care va recicla propriile materiale uzate

Atelierul Genuin anunță achiziționarea de echipamente de producție și lansează o nouă gamă de produse sustenabile din in, promovând economia circulară și consumul responsabil

Genuin, un atelier specializat în producția de produse home&deco din in 100% european, anunță achiziționarea de echipamente de producție, brodare și reciclare pentru a îmbunătăți eficiența procesului de fabricație și pentru a pune accentul pe sustenabilitate și protecția mediului.

În plus, brandul va lansa o nouă gamă de produse pe piața din România – perne decorative umplute cu textile reciclate și învelite în in, promovând astfel economia circulară și consumul responsabil.

Pornit în 2021 ca o afacere de familie, Genuin a fost înființat cu scopul de a crea produse din materiale prietenoase cu pielea și cu mediul înconjurător

Anul acesta, brandul a obținut finanțare în valoare de peste 170.000 euro prin programul de granturi EEA AND NORWAY GRANTS FROM INNOVATION NORWAY. Prin acest proiect, fondatorii afacerii românești își propun să producă bunuri într-un mod mai eficient și să recicleze materialele uzate pentru a crea produse noi.

Investiția în echipamente de producție și brodare va permite atelierului Genuin să optimizeze procesele de fabricație și să ofere produse de calitate superioară, respectând în același timp principiile sustenabilității.

Lansarea gamei noi de perne decorative umplute cu textile reciclate și învelite în in reprezintă un pas important în promovarea economiei circulare și a consumului responsabil în piața românească.

Atelierul se angajează să continue să creeze produse de înaltă calitate, durabile și prietenoase cu mediul, contribuind astfel la protejarea resurselor naturale și la reducerea impactului asupra mediului înconjurător

Echipamentele pe care le achiziționăm prin aceste fonduri ne permit să aducem mai multe tipuri de produse în casele clienților, pe care le putem produce mai repede, cu mult accent pe calitate și durabilitate. Inul merită să fie în casele tuturor românilor, pentru că odată cu el vine și un lifestyle autentic și natural. Ne dorim să tratăm casele și pielea celor care aleg așternuturi, perdele sau elemente de decor fără microplastice și cu multă atenție la proveniența inului, care este moale și hipoalergenic”, spune Cristina Mihai, co-fondator Genuin.

Inul reprezintă unul dintre cele mai sustenabile materiale textile, datorită durabilității și ușurinței de întreținere

Aceste caracteristici încurajează consumul mai lent. Fiind un material termoreglator, inul oferă căldură în sezonul rece și permite pielii să respire în timpul verii.

De asemenea, este natural hipoalergenic și devine chiar mai bun în timp.

Un alt aspect important este faptul că inul provine dintr-o sursă regenerabilă și necesită foarte puțină îngrijire. Cultivarea inului necesită aproape zero litri de apă pentru irigații și nu implică utilizarea de chimicale precum pesticide, fungicide sau alte substanțe dăunătoare.

Genuin utilizează exclusiv in european, certificat pe întreg lanțul de producție, asigurând astfel că procesul de fabricație nu a avut impact negativ asupra mediului

În plus, în procesul de vopsire, se folosesc doar substanțe non-toxice.

Printre motivele principale pentru care am creat acest business a fost nevoia noastră de a ne reîntoarce mai aproape de natură, de a consuma mai lent, de a avea lucruri care rezistă, care nu se strică ușor și de a ne uita un pic la ce este bun într-o tradiție uitată. Dorinţa noastră este să generăm cât mai puțin consum de energie și să reciclăm, de aceea  facem pași mari în acest sens și producem la comandă. Pe lângă achiziția acestor echipamente, avem în plan și instalarea unor panouri fotovoltaice şi investiția în maşini electrice pentru livrări şi montaje”, completează Oana Opriș, co-fondator Genuin.

Sustenabilitatea la Genuin:

  • Pentru a evita consumul de plastic, produsele Genuin nu includ nasturi.
  • Odată cu echipamentul de reciclare, Genuin va folosi propriile resturi textile într-un consum circular.
  • Produsele sunt create doar la comandă, în funcție de nevoile clientului, evitând stocuri inutile, ce creează probleme privind deșeurile textile.
  • Totul se livrează în hârtie, folosind bandă de bumbac și bandă adezivă din hârtie pentru cutiile de transport. Chiar şi mesajele sunt printate pe hârtie reciclată.
  • Inul este doar de proveniență europeană.

Despre atelier

Genuin este un business de familie, fondat în 2021 la Brașov, construit în jurul valorilor de autenticitate, tradiție, răbdare și muncă în echipă.

Brandul oferă o gamă variată de produse premium din in 100% prespălat  pentru paturi de adulți și copii, accesorii de plajă, mic mobilier și decorațiuni pentru geamuri (perdele, draperii).

Genuin oferă cea mai mare gamă de culori de in de pe piață, dar și produse personalizate, create doar din in 100% european.

Certificările materialelor sunt STANDARD 100 by OEKO-TEX – ce confirmă că atât în materiile prime, cât și în cadrul procesului de producție, nu sunt utilizate substanțe interzise de lege sau dăunătoare sănătății; EUROPEAN FLAX și MASTERS OF LINEN – care atestă faptul că inul este calitate superioară și este 100% produs și țesut în Europa.

Mai multe informații, cât și selecția de materiale și produse, se găsesc pe site-ul: www.genuin.shop 

spot_img
Latest news
știri