2.6 C
București
joi, 28 noiembrie, 2024

Egretele și-au făcut apariția pe râul Bahlui, în Iași

Egreta preferă habitatele acvatice naturale, cum ar fi zonele cu stuf, unde își construiește coloniile, în zone retrase și izolate

Adevărul.ro scrie că, în mediul online au apărut o mulțime de fotografii cu egretele, dar și cu rațele sălbatice care și-au găsit adăpost pe râul care străbate capitala Moldovei.

Specialiștii consideră că prezența acestor păsări pe râul Bahlui este o dovadă că apele lui sunt încă pline de viață

Egreta este o pasăre cu un cioc mare și lung, având picioarele de culoare închisă. Lungimea corpului poate atinge 100 cm, iar greutatea variază între 700 și 1700 grame.

Anvergura aripilor se încadrează între 145 și 170 cm. Această specie de egretă poate fi găsită pe toate continentele, inclusiv în Europa, unde poate ajunge până în nordul Germaniei și Belarus.

Egretele cuibăresc în zonele joase din afara Carpaților, iar în arcul Carpatic numărul coloniilor este mai mic

În România, egreta cuibărește în special în zonele joase din afara Carpaților, iar în interiorul arcului Carpatic numărul coloniilor este mai redus. De asemenea, egretele pot fi întâlnite și în Delta Dunării.

Această pasăre este parțial migratoare, iar mulți indivizi rămân în zonă și în timpul iernii, cu condiția ca vremea să nu fie prea nefavorabilă.

În Transilvania, majoritatea exemplarelor pleacă odată cu venirea perioadelor de îngheț.

Egreta preferă habitatele acvatice naturale, cum ar fi zonele întinse cu stuf, în care își construiește coloniile. Aceste zone sunt de obicei retrase și izolate.

spot_img
Latest news
știri