13.5 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Natura nu are nevoie de oameni, dar oamenii au nevoie de natură: o navă abandonată a devenit o reală pădure plutitoare

Au trecut 102 ani de când nava britanică a fost abandonată

SS Ayrfield are peste 100 de ani și poate părea o navă abandonată, dar este departe de a fi uitată.

De fapt, această navă a devenit o adevărată minune a naturii, câștigând numele de ”Pădurea plutitoare” datorită vegetației luxuriante care acum crește pe puntea sa rugină.

Ceva remarcabil s-a întâmplat cu SS Ayrfield: în loc să se deterioreze, nava abandonată devenit un ecosistem prosper, cu sute de plante care cresc pe puntea sa

Inițial construită în Marea Britanie în 1911 ca un cargou cu aburi, SS Ayrfield a avut mai multe scopuri, inclusiv transportul de provizii pentru trupele americane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

După retragerea sa în 1972, nava a fost trimisă la șantierul naval Homebush Bay, unde a devenit una dintre mai multe nave dezafectate lăsate să se corodeze.

În momentul de față, după 100 de ani de la lansarea sa, SS Ayrfield rămâne o priveliște uluitoare, atrăgând vizitatori din întreaga lume care vin să se minuneze de frumusețea sa și de viața neașteptată care s-a dezvoltat pe structura sa ruginită.

”Chiar și lucrurile uitate și abandonate pot face lumea mai frumoasă”

Să descoperim povestea uluitoare a navei abandonate de 102 ani, care a devenit o pădure plutitoare! SS Ayrfield este acum gazda unei vegetații luxuriante și a copacilor de mangrove. Toate aceste plante au transformat-o într-o adevărată minune a naturii. Chiar și lucrurile uitate și abandonate pot face lumea mai frumoasă”, se arată pe pagina de Facebook a fotografului.

Adaptare: Hasan Jasim

spot_img
Latest news
știri