12 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

14 exemplare de lei africani ilegal deținute de un proprietar de circ au fost descoperite de Poliția Slovacă

Valoarea estimată a acestor exemplare (patru masculi și zece femele) se ridică la peste 193.000 de euro

Poliția Slovacă a descoperit 14 exemplare de lei africani, deținute ilegal de un proprietar de circ din Praga.

Bărbatul acuzat a ținut 14 lei africani (Panthera leo) în diverse locuri de pe teritoriul Republicii Slovace, ultima dată în orașul Stropkov, a încălcat legea privind protecția speciilor de animale sălbatice.

Pe baza calculelor Corpului Științific al Protecției Naturii Statului Slovac, valoarea socială totală a patru masculi și zece femele ale este de peste 193 000,- EUR.

Poliția Slovacă a precizat că aceste activități ilegale sunt, cel mai adesea, comise de grupuri infracționale organizate și implică, în multe cazuri, corupție

În Slovacia, deținerea ilegală a speciilor de plante și animale cu o valoare mai mare de 133.000 de euro poate fi pedepsită cu închisoare de până la 8 ani. Infracțiunile legate de speciile sălbatice nu sunt considerate minore și reprezintă o amenințare semnificativă pentru mediu.

Potrivit oamenilor legii, toate aceste acivități ilegale necesită o abordare mai fermă în instanță.

Proiectul SWiPE (Successful Wildlife Crime Prosecution in Europe – ”Instrumentarea cu succes a cazurilor de infracțiuni cu specii sălbatice în Europa”), finanțat de Uniunea Europeană prin programul LIFE, are ca scop combaterea acestui tip de infracționalitate și asigurarea unei procesări eficiente a acestor cazuri în instanță.

Este ceea ce ne-am propus prin proiectul SWiPE, Successful Wildlife Crime Prosecution in Europe (”Instrumentarea cu succes a cazurilor de infracționalitate cu specii sălbatice în Europa”), finanțat de UE prin programul LIFE”, au transmis reprezentanții WWF România, prin intermediul unui comunicat publicat astăzi, 30 iunie, pe contul de Facebook.

spot_img
Latest news
știri