16.5 C
București
joi, 19 septembrie, 2024

Tesla stabilește un nou record de livrări și se extinde pe piața chineză

Creșterea este de peste 80% față de anul 2022

Tesla a livrat un număr record de vehicule în trimestrul al doilea, depăşind estimările pieţei, transmite Reuters, citat de Economedia.ro.

Compania condusă de Elon Musk a livrat 466.140 de vehicule în perioada aprilie-iunie, înregistrând o creștere de 10% față de trimestrul anterior și o creștere de 83% față de aceeași perioadă a anului anterior.

Analizând situația, experții anticipează că Tesla va înregistra vânzări record în China, a doua cea mai mare piață pentru companie, după America de Nord, chiar și în contextul concurenței acerbe din partea liderului de piață BYD.

Pentru a stimula vânzările, compania lui Musk a redus prețurile în China la sfârșitul anului trecut, ceea ce a avut un impact asupra marjelor sale în primul trimestru

În Statele Unite, compania a extins reducerile la toate gamele de produse, într-o strategie menită să reducă inventarul.

În același timp, toate modelele sale sunt eligibile pentru credite federale complete de 7.500 de dolari, începând cu luna iunie.

Elon Musk transformă strategia Tesla pentru a stimula vânzările de vehicule electrice

În luna aprilie, Elon Musk, CEO-ul Tesla, a declanșat o competiție acerbă a prețurilor, anunțând că producătorul de vehicule electrice (EV) va acorda prioritate creșterii vânzărilor în detrimentul profitului, într-un context de economie fragilă și creștere a concurenței.

De atunci, compania a extins reducerile la toate gamele de produse, într-o mișcare menită să reducă stocul de inventar.

spot_img
Latest news
știri