9 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

În acest an, mai mult de 50% dintre românii care locuiesc la case sunt interesaţi să achiziţioneze un sistem fotovoltaic

Investiția este inteligentă și sustenabilă pentru proprietarii de locuințe care doresc să își reducă costurile cu energia și să contribuie la un viitor mai verde

Mai mult de 50% dintre românii care locuiesc la case sunt interesaţi să achiziţioneze un sistem fotovoltaic anul acesta, iar cererea pentru sisteme de panouri fotovoltaice a crescut de 10 ori anul trecut comparativ cu 2021, arată un studiu realizat de E.ON, potrivit News.ro.

Achiziționarea unui sistem fotovoltaic aduce beneficii financiare, contribuie la protejarea mediului și oferă independență energetică

Interesul în creştere pentru sisteme fotovoltaice se explică şi prin faptul că pornim de la un nivel destul de scăzut de dotare cu astfel de sisteme, doar 3% dintre românii care locuiesc la casă declarând că au deja montate panouri fotovoltaice”, arată datele studiului.

În același timp, conform studiului, 28% dintre români sunt conștienți că pot achiziționa sisteme de panouri fotovoltaice de la furnizorul lor de energie. Un factor important luat în considerare este perspectiva economiilor semnificative.

De exemplu, un sistem de panouri fotovoltaice de 5 kW, care produce aproximativ 6.300 kWh pe an, poate genera economii de până la 8.500 de lei, reprezentând valoarea energiei pe care o produci și nu o consumi din rețea.

1.000 de persoane din România au participat la acest studiu

Studiul realizat de E.ON a fost efectuat lunar pe un eșantion reprezentativ național de 1.000 de persoane fizice cu vârsta peste 18 ani, utilizând metoda interviurilor telefonice asistate de calculator (CATI) pe parcursul anului 2022.

spot_img
Latest news
știri