1 C
București
marți, 26 noiembrie, 2024

Un profesor de la Harvard susține că a găsit tehnologie extraterestră după prăbușirea unui meteor

Potrivit profesorului, este vorba despre o navă spațială care provine dintr-o altă civilizație

Un profesor de la Universitatea Harvard crede că a găsit fragmente de tehnologie extraterestră. Acestea provin de la un meteor care a căzut în apele teritoriale din Papua-Noua Guinee.

Respectivul meteor a căzut în anul 2014

Potrivit CBS News, Avi Loeb și echipa sa au adus materialele înapoi la Universitatea Harvard pentru a le supune analizelor. Comandamentul Spațial al SUA a confirmat că aceste materiale provenite din meteorit provin dintr-un alt sistem solar.

Guvernul american i-a prezentat lui Loeb o zonă în ocean, cu un diametru de 10 km, unde se presupune că meteoritul a aterizat.

Aici a ajuns mingea de foc, iar Guvernul a detectat-o prin departamentul Apărării. Este o zonă foarte mare, de dimensiunea Bostonului. Ne-am dat seama de distanța parcursă de mingea de foc pe baza diferenței dintre momentul în care a ajuns unda de șoc, boom-ul explozie și lumina care a venit rapid”, a precizat profesorul.

Bazându-se pe aceste calcule, echipa condusă de Loeb a estimat traiectoria posibilă a meteorului.

Datele lor au coincis cu zona indicată de Guvernul american, iar în urma acestor informații, au decis să folosească o barcă pentru a explora locul respectiv.

Cercetătorii au efectuat explorări subacvatice cu ajutorul unor magneți și au făcut o descoperire remarcabilă

Am găsit zece sfere. Sunt sfere aproape perfecte, sau bile metalice. Când le privești printr-un microscop, arată foarte distinct de fundal. Sunt colorate în auriu, albastru, maro și unele dintre ele seamănă cu un Pământ în miniatură”, a adăugat Loeb.

După analizarea compoziției lor, cercetătorii au descoperit că respectivele 50 de sfere găsite au dimensiuni mai mici de un milimetru.

Acestea sunt alcătuite în proporție de 84% din fier, 8% siliciu, 4% magneziu și 2% titan, adăugându-se și oligoelemente.

Profesor de la Harvard: ”Meteorul are o rezistență materială care este mai dura decât toate rocile spațiale care au fost văzute înainte și catalogate de NASA”

Am calculat viteza sa în afara sistemului solar. Era de 60 km pe secundă, mai rapid decât 95% din toate stelele aflate în vecinătatea Soarelui. Faptul că era făcută din materiale mai dure decât meteoriții de fier și că se mișcă mai repede decât 95% din toate stelele din vecinătatea Soarelui, sugerează că ar putea fi vorba despre o navă spațială dintr-o altă civilizație sau vreun dispozitiv tehnologic”, a conclus profesorul.

spot_img
Latest news
știri