7.6 C
București
luni, 25 noiembrie, 2024

Greenpeace România: ”Mai mult de 4 hectare din pădurile Carpaților dispar în fiecare oră!”

Organizația a lansat o petiție pentru protejarea pădurilor din Carpați

Greenpeace România a anunțat că a documentat, timp de 40 de zile, distrugerea Munților Carpați.

Astfel, membrii organizației au precizat că mai mult de 4 hectare din pădurile Carpaților dispar în fiecare oră, iar hectare întregi sunt distruse într-un ritm amețitor.

Semnează petiția și cere și tu acțiune imediată pentru protejarea pădurilor din Carpați!

Este motivul pentru care organizația Greenpeace cere liderilor politici să creeze un plan de protecție transnațional pentru oprirea exploatării iresponsabile a pădurilor și protejarea acestui sanctuar al vieții sălbatice.

Până în momentul de față, 59.707 persoane din România și Europa au semnat petiția.

Greenpeace România: ”În fiecare oră dispare o suprafață echivalentă cu cinci terenuri de fotbal”

În Făgăraș ne-am întors într-o bucată de pădure pe care am vizitat-o în luna decembrie și care acum e brăzdată de un nou drum de exploatare care va deschide noi căi pentru păduri care au fost neatinse de administrarea silvică destructivă, timp de sute de ani. Acum nu mai sunt neatinse, iar pantele lor abrupte sunt deschise exploatării. Am trecut printr-un cimitir de arbori care aveau 160 de ani în acte, însă care după măsurătorile echipei noastre aveau chiar și peste 200 de ani. Ne-am umplut de tristrețe și am ajuns să ne întrebăm cum de cei care exploatează pădurea nu văd această realitate. Cum de nu văd viața care dispare odată cu fiecare arbore care lovește profund pământul și lasă o liniște mormântală după cădere?”, se arată în comunicatul publicat astăzi, 11 iunie, pe pagina de Facebook.

Soluțiile propuse de organizația pentru protecția mediului

Un plan transnațional de protecție a Carpaților, finanțat de UE, care să pună în aplicare obiectivele europene de protecție a biodiversității pentru 2030, care să facă posibilă protejarea a minim 10% din suprafață.

Interzicerea imediată a exploatărilor forestiere iresponsabile.

Moratoriu pe 10 ani asupra construcției de noi drumuri forestiere și stabilirea unor zone de non-intervenție strictă.

Reducerea presiunii comerciale asupra pădurilor din Carpați și îmbunătățirea SUMAL 2.0, astfel încât utilizarea lemnului fără proveniență să fie de domeniul trecutului.

Un plan de dezvoltare cuprinzător pentru economiile locale, cu finanțare adecvată pentru comunități.

spot_img
Latest news
știri