8.6 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Tragedie într-un sat din Galați: Un bărbat a fost ucis de un câine Amstaff

În urma incidentului, polițiștii au deschis un dosar penal pentru încălcarea regimului de deținere a câinilor periculoși sau agresivi, precum și pentru infracțiunile de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă

Într-un sat din județul Galați, un bărbat în vârstă de 47 de ani a fost omorât de câinele vecinului, care aparține rasei Amstaff.

Victima venise să îl hrănească în absența proprietarului acestuia.

Incidentul tragic a avut loc în curtea satului Roșcani, comuna Băneasa.

Nepoata bărbatului în vârstă de 14 ani a fost și ea mușcată de câine

Pentru a interveni și a îndepărta animalul, polițiștii au fost nevoiți să folosească spray lacrimogen. Detaliile au fost raportate de News.ro, citat de Digi 24.

Inspectoratul de Poliție al Județului Galați a fost alertat printr-un apel la numărul de urgență 112, duminică seara, de către un bărbat în vârstă de 50 de ani.

Acesta a semnalat că fratele său se află inconștient în curtea din sat din cauza unui câine deosebit de periculos.

IPJ Galaţi: “Poliţiştii au intrat în curtea imobilului respectiv şi doar după ce au folosit spray iritant lacrimogen, acţionând în direcţia câinelui care face parte din rasa Amstaff, au reuşit să ajungă la bărbatul căzut la nivelul solului”

Au transportat victima în afara curţii până la echipajul medical, însă, din păcate, a fost constatat decesul, bărbatul prezentând o plagă muşcată la nivelul gâtului. De asemenea, până la sosirea poliţiştilor, o minoră de 14 ani, nepoata persoanei decedate, a fost muşcată de mâna stângă de acelaşi câine când aceasta a încercat să ajungă la unchiul său, reuşind apoi să iasă din curte”, a transmis IPJ Galaţi.

Proprietarul gospodăriei îi încredințase bărbatului de 47 de ani sarcina de a-i hrăni animalele pe perioada în care acesta era plecat la muncă

Câinele din rasa Amstaff ar fi fost închis într-un ţarc special confecţionat, iar proprietarul ar fi comunicat celui care îl hrănea să nu deschidă şi să îl lase liber în curte. În ziua respectivă, victima s-ar fi dus să hrănească animalele în jurul orei 17:00 şi, întrucât nu se întorsese la domiciliul său, în jurul orei 20:20, fratele şi cu nepoata lui au mers să vadă ce se întâmplă. În cursul nopţii de 16/17 iulie 2023, la adresă a revenit şi proprietarul imobilului, iar câinele a rămas în custodia sa până la clarificarea situaţiei, precum şi a condiţiilor de deţinere”, a mai precizat sursa citată.

spot_img
Latest news
știri