12.6 C
București
sâmbătă, 19 octombrie, 2024

Chinezii folosesc facekini, un trend practic și creativ pentru a se adapta la temperaturile în creștere

Atât localnicii, cât și turiștii apelează și la pălării prevăzute cu ventilatoare portabile

În mijlocul unor zile caniculare cu temperaturi ce depășesc limitele normale, moda facekini (articole numite și ”bikini pentru față”) devine din ce în ce mai populară în China, conform unei relatări din The Guardian, citată de G4 Media.

Pe măsură ce termometrele înregistrează valori de peste 35°C, iar suprafața solului atinge 80°C în unele regiuni ale țării, locuitorii și turiștii găsesc soluții inovatoare pentru a se proteja de căldură și arsuri: facekini sau pălării cu ventilatoare portabile

Oamenii poartă ventilatoare portabile pentru a se răcori, iar accesoriile precum pălăriile echipate cu ventilatoare încorporate devin un real trend.

Cu toate acestea, un element care captează atenția în mod special sunt ”facekinis”- măști de față completă cu găuri pentru ochi și nas, care protejează pielea de razele solare.

Alături de acestea, mânecile separate pentru a acoperi brațele și pălăriile cu margini largi, însoțite de jachete ușoare din materiale rezistente la razele UV, sunt preferatele chinezilor în lupta împotriva arsurilor solare.

Comparativ cu perioada de dinaintea pandemiei, de acum doi sau trei ani, anul acesta este mult, mult mai bine decât în anii precedenți. Volumul vânzărilor a crescut cu siguranță foarte mult în acest an”, a declarat o vânzătoare care lucrează într-un magazin care vinde pălării, potrivit sursei citate.

Termometrele au indicat temperaturi de 80°C

În cursul zilei de miercuri, 19 iulie, postul de televiziune de stat din China a prezentat imagini cu turiști care își făceau selfie-uri în apropierea unui termometru de 12 metri înălțime, amplasat în ”Munții Înflăcărați” din regiunea Xinjiang.

Termometrul afișa, în timp real, o temperatură de 80°C la suprafața solului.

spot_img
Latest news
știri