12.6 C
București
sâmbătă, 19 octombrie, 2024

Șeful DSU, despre următoarele valuri de caniculă: ”Trebuie să ne adaptăm”

Raed Arafat a emis o serie de avertismente în legătură cu schimbările climatice și impactul căldurii extreme

Şeful DSU, Raed Arafat, spune că anul acesta este cel mai călduros de la era preindustrială încoace.

Mai mult, există numeroase previziuni conform cărora anul viitor va fi şi mai cald.

S-a ajuns, în unele zone din lume, la 53 de grade. California şi China. China avea acum câteva luni minus 52 de grade într-o zonă. Acum au plus 51 de grade ca maximă atinsă. Din păcate, schimbările climatice se vor lăsa resimţite. O să le simţim, o să le vedem şi trebuie să ne adaptăm”, a spus seful DSU la Digi24.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a adăugat că temperaturile foarte ridicate afectează bătrânii, copiii şi pe cei cu anumite afecţiuni.

Ca persoane clar că vulnerabili sunt cel mai mult persoanele în vârstă, copiii, persoanele cu anumite afecţiuni, cardiace, neurologice şi da, dacă cineva stă în casă, nu are aer condiţionat – şi aerul condiţionat este cu dus-întors. Pentru încălzirea globală, schimbarea climatică, aerul condiţionat nu este recomandat. Acum, în astfel de temperaturi, pentru o persoană în vârstă, dacă are aer condiţionat este un lucru foarte bun. Deci pentru a preveni impactul unei temperaturi foarte mari. Dacă nu, persoanele respective trebuie să meargă în zone răcite”, a declarat Arafat.

Conform declaraţiilor şefului DSU, Unităţile de Primiri Urgenţe sunt pregătite pentru perioada de caniculă.

În egală măsură, Arafat a ținut să sublinieze că nu se transmit mesaje RO-Alert în cazurile de caniculă, deoarece prognozele meteo sunt anunţate din timp, permiţând oamenilor să ia măsuri preventive în avans.

spot_img
Latest news
știri