12.6 C
București
sâmbătă, 19 octombrie, 2024

Organizație pentru protecția mediului: ”Una din opt specii de păsări este în pericol de dispariție”

WWF România a emis un avertisment cu privire la dispariția păsărilor și la amenințările care duc la această extincție

Alături de pierderea habitatului, defrișările extinse și urbanizarea, schimbările climatice fac ca una din opt specii de păsări să se afle în pericol de extincție.

În momentul de față, poluarea reprezintă cea mai mare amenințare pentru multe specii de păsări din întreaga lume.

Aceasta afectează în mod direct habitatul și resursele naturale de care depind păsările, iar substanțele chimice, emisiile industriale pot avea efecte devastatoare asupra lor și asupra ecosistemelor în care acestea trăiesc.

World Wide Fund For Nature (WWF) România: ”În prezent, una din opt specii de păsări este în pericol de dispariție”

Pasărea emblematică a rețelei sociale Twitter nu este singura care dispare. În prezent, una din opt specii de păsări este în pericol de dispariție. Dar le putem salva pe acestea și habitatele lor – în beneficiul oamenilor și al naturii din întreaga lume”, au transmis membrii organizației pentru protecția mediului.

Alți factori care duc la dispariția păsărilor

Substanțele chimice toxice, cum ar fi pesticidele și metalele grele, pot intoxica păsările, afectându-le sănătatea și reproducerea.

Vânătoarea și braconajul: Vânătoarea ilegală și capturarea păsărilor pentru comerțul cu animale exotice sunt practici devastatoare pentru anumite specii, în special cele migratoare.

Schimbările climatice: Creșterea temperaturilor globale, modificarea modelelor de precipitații și creșterea nivelului mării afectează migrația și disponibilitatea hranei pentru multe specii de păsări.

spot_img
Latest news
știri