20.5 C
București
duminică, 6 octombrie, 2024

Începe a zecea ediție a Can Art&Design Festival – Concursul de reciclare creativă a dozelor de aluminiu

Asociaţia Alucro îi încurajează pe cei pasionați de artă să se alăture Can Art&Design Festival și să contribuie la promovarea reciclării creative a dozelor din aluminiu

Asociaţia Alucro, organizație care implementează programul european Every Can Counts în România, anunță lansarea celei de-a 10-a ediții a Can Art&Design Festival.

Evenimentul inedit este dedicat promovării reciclării creative a dozelor din aluminiu și îi invită pe artiști și amatorii creativi să participe, transformând dozele de băutură folosite în opere de artă

Scopul acestui concurs inovator este să crească gradul de conștientizare cu privire la importanța reciclării dozelor din aluminiu prin intermediul unei platforme captivante și expresive care îmbină conștientizarea de mediu cu arta.

Can Art&Design Festival oferă participanților oportunitatea de a-și exprima creativitatea și ingeniozitatea în trei categorii interesante: Tablouri M (dimensiuni minime 50 x 70 cm), Tablouri XL (dimensiuni minime 80 x 90 cm) și sculpturi sau instalații (dimensiuni minime H 100 cm).

În cadrul competiției, participanții au libertatea de a reprezenta o idee proprie sau de a realiza replici sau reinterpretări ale operelor celebre, folosind ca material esențial dozele din aluminiu.

Indiferent dacă sunt artiști la început de drum, profesioniști experimentați sau amatori entuziaști, concursul este deschis tuturor celor ce doresc să își pună în valoare talentul și să contribuie în același timp la încurajarea valorificării resurselor prin reciclare creativă.

Înscrierile sunt deschise, iar Can Art&Design Festival își așteaptă cu nerăbdare participanții să aducă imaginația la viață și să inspire prin intermediul creațiilor lor originale

Fiind un eveniment ce reunește artă și sustenabilitate, concursul își propune să creeze un spațiu dedicat expresiei artistice inovatoare și să sublinieze importanța protejării mediului înconjurător prin reciclare și reutilizare.

Înscrierea se face după realizarea lucrării, prin completarea formularului disponibil pe site-ul http://www.canartdesignfestival.ro/inscriere, oferind o descriere tehnică și artistică a lucrării, însoțită de imagini ale acesteia.

Termenul limită pentru înscriere este 17 septembrie 2023.

Inițiativa este susținută de: Reciclad’OR și ALRO S.A.

spot_img
Latest news
știri