13.1 C
București
sâmbătă, 19 octombrie, 2024

Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița adăpostește nouă din cele zece specii de ciocănitori care trăiesc în România

Proiect WWF-România: Consolidarea conservării în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița și zonele Natura 2000

Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița este situat în Sud – Vestul României, în județul Caraș – Severin.

Cu o suprafață de 36758 ha, aria protejată este administrată în special pentru ocrotirea ecosistemelor, dar și recreere.

În egală măsură Parcul Național adăpostește nouă din cele zece specii de ciocănitori care trăiesc în România, printre care și cea mai mare specie de ciocănitori din Europa.

WWF România: ”Ciocănitorile negre sunt amenințate de modificarea, fragmentarea și pierderea habitatului, de înlăturarea lemnului mort și de extragerea arborilor bătrâni – unde își găsesc cu ușurință hrana, de incendiile de pădure și de poluare”

Extrem de gălăgioasă, Dryocopus martius este cea mai mare specie de ciocănitori din Europa. Este ușor de recunoscut – penajul este de un negru lucios, cu excepția unei zone de pe cap – masculul are tot creștetul roșu, în timp ce femela are doar partea din spate a creștetului colorată”, au transmis reprezentanții World Wide Fund For Nature (WWF) România.

În cadrul proiectului World Wide Fund For Nature (WWF) România, membrii vor carta și evalua starea de conservare a speciilor de păsări din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița.

Prin urmare WWF România va măsurile de management pentru conservarea și monitorizarea acestor păsări.

Organizația WWF România depune eforturi constante pentru protejarea speciilor amenințate din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița

Organizația colaborează cu autoritățile și comunitățile locale pentru conservarea habitatelor și promovarea turismului durabil.

Se urmărește conservarea speciilor precum zimbrul, ursul brun și vidra, dar și a unor plante rare.

WWF-România a început un nou proiect de îmbunătățire a conservării speciilor din aria protejată

WWF-România, în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea” și Romsilva, a început implementarea proiectului ”Îmbunătăţirea stării de conservare a speciilor și habitatelor din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița și siturile Natura 2000”.

Obiectivul principal al proiectului este să creeze condiții pentru îmbunătățirea și menținerea stării favorabile de conservare a habitatelor și speciilor din parcul național și siturile suprapuse Natura 2000, prin revizuirea planului de management.

Proiectul vizează și actualizarea informațiilor științifice ale zonelor protejate, conștientizarea populației cu privire la importanța conservării biodiversității și întărirea capacității instituționale pentru o gestionare mai eficientă a parcului și siturilor Natura 2000.

spot_img
Latest news
știri