13.1 C
București
sâmbătă, 19 octombrie, 2024

Concurs de Fotografie de Natură Urbană: ”Naturopolis”, natura de lângă noi

Fotografiile trebuie să scoată în evidență prezența și adaptarea animalelor sau a plantelor sălbatice la mediul antropic

Nikon România anunță lansarea concursului de fotografie de natură urbană ”Naturopolis”, competiție organizată de Primăria Municipiului Brașov și Organizația Fotografilor de Natură din România, FORONA.

Se pot înscrie în concurs maxim 5 imagini în format JPG 

Inspirat de biodiversitate și mediul înconjurător, concursul ”Naturopolis” și-a propus să încurajeze locuitorii orașelor să exploreze natura urbană printr-un eveniment inedit: potrivit informațiilor prezente în formularul de înscriere, la acest concurs sunt așteptate fotografii care scot în evidență prezența și adaptarea animalelor sau a plantelor sălbatice în mediul antropic.

În egală măsură, concurenții pot participa cu imagini care prezintă aspectele benefice ale coabitării omului cu viața sălbatică în zonele locuite.

Allen Coliban: ”Misiunea administrației noastre este de a construi un oraș verde pentru brașoveni”

Ne-a bucurat propunerea Asociației FORONA de a organiza împreună un concurs de fotografie pe teme de integrare a florei și faunei sălbatice cu mediul urban. Sperăm ca publicul larg să fie cât mai interesat de a participa la această activitate și că imaginile selectate ne vor ajuta să învățăm cum putem integra armonios natura în orașele noastre. Fotografiile vor fi expuse în cadrul unei expoziții în cadrul Forumului Orașelor Verzi”, a transmis Allen Coliban, primarul orașului Brașov.

ConcursulNaturopolis” subliniază importanța conservării mediului

Un concurs fotografic și o expoziție pe tema relațiilor om-natură, într-un context de conviețuire, ca ”Naturopolis”, este o noutate și cu siguranță o premieră în România. Acesta are un potențial uriaș de a educa și poate și mai important – de a inspira cât mai multe persoane să învețe despre valorile naturale care ne înconjoară în locurile urbane și nu numai. Biodiversitatea țării se reflectă și în varietatea și bogăția speciilor urbane, iar concursul Naturopolis nu numai că le aduce în centrul atenției, dar subliniază și importanța conservării mediului – un lucru esențial și pentru noi ca oameni”, a declarat Zoltan Gergely Nagy, vicepreședinte FORONA.

Fotografiile pot fi alb – negru sau color și trebuie să fie realizate exclusiv în România

Concursul este deschis fotografilor amatori și profesioniști domiciliați în România.

Înscrierea se poate face în perioada 17 iulie – 13 august 2023.

Imaginile vor fi jurizate de către 3 membri seniori ai Asociației FORONA. Aceștia vor evalua atât încadrarea imaginilor înscrise în tematică și mesajul transmis, cât și calitățile lor tehnice și artistice ale acesteia”, a transmis FORONA.

Premii:

Marele Premiu– 1000 lei pentru cea mai bună fotografie din concurs;

Premiul II – 500 lei;

Premiul III – 200 lei;

Premiul Junior – 300 lei – pentru cea mai bună fotografie a unui participant sub 16 ani;

Premiul Publicului – 300 lei – pentru fotografia cu cele mai multe reacții pe social media.

spot_img
Latest news
știri