21 C
București
sâmbătă, 21 septembrie, 2024

Călătorie istorică în spațiu: Un fost olimpic în vârstă de 80 de ani va fi printre cei trei pasageri îmbarcați la bordul primului zbor spațial al Virgin Galactic

Octogenarul care va zbura joi este primul turist spațial plătitor și a fost diagnosticat cu Parkinson

Alături de o mamă și fiica ei în vârstă de 18 ani, un fost campion olimpic în vârstă de 80 de ani, diagnosticat cu Parkinson, va fi printre cei trei pasageri îmbarcați joi la bordul primului zbor spațial al Virgin Galactic.

Misiunea spațială se adresează exclusiv turiștilor

Jon Goodwin, originar din Newcastle, se va alătura Keishei Schahaff, în vârstă de 46 de ani, și fiicei acesteia, Anastatia Mayers, în vârstă de 18 ani, care studiază fizica la Aberdeen.

Călătoria se va desfășura la bordul VSS Unity, într-un zbor cu durata de 90 de minute, transmite Adevărul.

O noutate semnificativă o reprezintă faptul că mama și fiica vor avea ocazia să exploreze spațiul împreună, câștigându-și locul printr-o tragere la sorți, în cadrul unei loterii.

Fostul campion olimpic și-a asigurat locul achiziționând un bilet în valoare de 250.000 de dolari

Zborul, programat să decoleze la ora locală 16:00 din New Mexico, Statele Unite, cu ajutorul navei-mamă VMS Eve, va continua cu separarea VSS Unity și transportul pasagerilor în spațiul suborbital.

Aici, turiștii vor avea ocazia unică să experimenteze scurt timp de imponderabilitate, contemplând Pământul dintr-o perspectivă neobișnuită.

Călătoria reprezintă o inițiativă caritabilă

Fondurile strânse vor sprijini Space for Humanity, o organizație nonprofit care își propune să trimită oameni obișnuiți în spațiu pentru a le oferi o perspectivă mai largă asupra provocărilor globale.

În echipajul zborului li se va alătura și Beth Moses, un instructor de astronauți.

În luna iunie, Virgin Galactic, companie deținută de Richard Branson, a reușit să realizeze cu succes primul său zbor spațial comercial, transportând astronauți italieni pentru realizarea de experimente științifice.

Misiunea programată pentru joi este denumită ”Galactic 02”, marcând astfel o nouă etapă în explorarea spațiului cu participanți civili.

spot_img
Latest news
știri