Poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă au descoperit cinci exemplare de sturion viu în plasele braconierilor.
Lucrătorii Grupului de nave Sulina al Gărzii de Coastă au desfăşurat un control în golful Musura. Această acțiune a avut ca scop pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.
Poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă au descoperit 1.125 de metri de plase de pescuit
În timpul controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit 1.125 de metri de plase de pescuit şi cinci exemplare de sturion capturate în ele.
”Peştele a fost redat mediului natural, iar plasele tip ohane, în valoare de 5.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni la regimul braconajului piscicol, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea”, a precizat Garda de Coastă, potrivit publicației Cuget Liber.
Interzicerea capturării sturionilor în apele din România: măsuri pentru protejarea unei specii amenințate
În anul 2006, capturarea speciilor de sturioni în habitatele naturale din România a fost interzisă, într-un demers care viza conservarea acestor pești amenințați.
Decizia a fost luată ca răspuns la preocupările legate de scăderea globală a populațiilor de sturioni, cauzată de factori precum poluarea, supraexploatarea și construcția barajelor pe fluviul Dunărea, care a împiedicat migrația acestor specii.