-0.7 C
București
luni, 23 decembrie, 2024

A început perioada de depunere a cererilor pentru finanțare în cadrul programului ”Microbuze electrice pentru transportul elevilor”

Programul are un buget de 300 de milioane de lei

Începând de astăzi, 8 septembrie, se pot depune cererile de finanțare pentru Programul ”Microbuze electrice pentru transportul elevilor”.

Potrivit declarațiilor făcute de Ministrul Mediului, Mircea Fechet, beneficiarii acestui program vor fi reprezentaţi de consiliile judeţene din România, precum şi de subdiviziunile administrativ teritoriale ale municipiului Bucureşti.

De asemenea, suma pe care fiecare unitate administrativ teritorială o poate primi se referă la numărul de elevi de pe raza UAT-ului respectiv.

Ministerul Mediului din România va investi în microbuze electrice, microbuze plug-in Hybrid, precum şi în modele alimentate cu GNC

Pentru UAT-uri cu mai puţin de 40.000 de elevi finanţăm maxim 7 milioane de lei. Între 40.000 şi 60.000 finanţăm maxim 15 milioane de lei şi pentru UAT-uri cu un număr mai mare de 60.000 de elevi, putem finanţa o valoare maximă de 25 de milioane de lei. Finanţarea este integrală. Cu alte cuvinte, UAT-ul nu va trebui să pună niciun leu la această aplicaţie. Vom finanţa microbuze electrice, microbuze plug-in Hybrid, precum şi cele alimentate cu GNC. De asemenea, vom putea finanţa staţii de reîncărcare”, a precizat Mircea Fechet.

Ministerul Mediului va asigura transportul elevilor spre școală și înapoi către locuințele lor

Programul ”Microbuze electrice pentru elevi” a fost lansat în data de 24 august și are ca scop combaterea poluării, protejarea mediului și facilitarea transportului elevilor.

Potrivit declarațiilor făcute de Mircea Fechet, programul reprezintă o inițiativă prin care România se aliniază la tendințele europene și mondiale de mobilitate durabilă.

spot_img
Latest news
știri