3.9 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024

Pe 16 septembrie va avea loc Ziua de Curățenie Națională, pentru o Românie cu mai puține deșeuri

Ministerul Mediului: ”Hai să curățăm România pe 16 septembrie”

Ministerul Mediului din România a precizat că Ziua de Curățenie Națională va avea loc pe 16 septembrie.

Este data la care țara noastră se alătură celorlalte 190 de țări care au aceeași misiune: o lume cu mai puține deșeuri.

MMAP, în calitate de partener al Asociației ”Let’s Do It, Romania!” îi invită pe toți cei interesați să fie parte din acest proiect care, din 2009 până în prezent, a implicat peste 2.200.000 de voluntari, la nivel național.

Persoanele care vor să participe la Ziua de Curățenie Națională se pot înscrie aici

Pentru informații suplimentare, puteți contacta coordonatorii județeni. Lista punctelor de înregistrare pentru fiecare județ este disponibilă pe site-ul Let’s Do It, Romania!”, au transmis reprezentanții ministerului Mediului, astăzi, 15 septembrie.

Proiectul desfășurat în România face parte din initiațiva globală “Let`s Do It World!”

Potrivit comunicatului publicat pe contul de Facebook, ”Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care își propune curățarea deșeurilor din arealele naturale într-o singură zi.

În egală măsură, “Let`s Do It, Romania!” face parte din initiațiva globală “Let`s Do It World!” – una dintre cele mai mari mișcări de voluntariat din lume.

”Let’s Do It World” este o organizație civică globală care a luat naștere în Estonia

Organizația mobilizează oameni din întreaga lume să se alăture evenimentelor de curățenie locale, naționale și regionale.

Printre alte proiecte, aceasta este fondatoarea Zilei Mondiale a Curățeniei, la care au participat în 2019 peste 21.2 milioane de persoane dintr-o rețea de 180 de țări.

Organizația ”Let’s Do It!” a fost concepută pentru prima dată în Estonia în 2008, când o acțiune de curățenie națională numită „Let’s do it!” (în estonă: „Teeme ära!”) a curățat 10.000 de tone de deșeuri depozitate ilegal cu ajutorul a peste 50.000 de voluntari.

Toate deșeurile au fost strânse în doar o singură zi. După exemplul Estoniei, multe țări au început să își organizeze propriile evenimente de curățenie la nivel național.

spot_img
Latest news
știri