7 C
București
marți, 22 octombrie, 2024

Milano va interzice circulația mașinilor în centrul orașului

”Vom începe cu centrul, dar apoi ne vom extinde”, a transmis primarul orașului.

Milano urmează să interzică circulaţia maşinilor în centrul oraşului până în prima jumătate a anului viitor, transmite G4 Media.

Potrivit anunțului făcut de primarul orașului din Italia, Giuseppe Sala, această inițiativă are ca scop reducerea poluării generate de traficul intens și  încurajarea transportului durabil.

Primăria din Milano va aplica această nouă măsură până în prima jumătate a anului 2024

Este clar că tranziţia (ecologică) necesită efort şi, evident, trebuie să ne gândim la cei aflaţi în dificultate atunci când luăm decizii. La Milano trebuie să fim pionieri şi să avem curajul şi bunul simţ de a face lucruri. Vrem să închidem centrul Milanului pentru traficul privat până în prima jumătate a anului 2024”, a spus Sala. „Vom începe cu centrul, dar apoi ne vom extinde”, a declarat primarul din Milano.

Care sunt avantajele orașelor care reduc prezența mașinilor

Reducerea poluării aerului și a emisiilor de gaze cu efect de seră și particule fine;

Îmbunătățirea calității vieții prin eliminarea traficului intens și a zgomotului asociat cu autoturismele;

Promovarea sănătății: este încurajat transportul activ, precum mersul pe jos și ciclismul;

Reducerea aglomerației: Fără mașini, se reduce aglomerația și congestionarea traficului. Acest fapt duce la călătorii mai rapide și mai eficiente în oraș.

Protejarea mediului înconjurător: se încurajează utilizarea mijloacelor de transport public și a vehiculelor electrice, contribuind la conservarea resurselor naturale și la reducerea impactului asupra ecosistemelor.

spot_img
Latest news
știri