Începând din această toamnă, traseul Via Transilvanica este disponibil în imagini panoramice Street View, pe Google Maps.
Noul Drum Via Transilvanica pe Google Maps Street View: O experiență panoramică a unui traseu de 900 de kilometri pentru exploratori din toată lumea
Asociația Tășuleasa Social aduce România mai aproape de lumea întreagă prin adăugarea traseului Via Transilvanica pe Google Maps Street View, permițând exploratorilor de pe tot globul să exploreze digital cei aproape 900 de kilometri ai acestui traseu.
Prin intermediul unui triciclu specializat echipat cu o cameră panoramică, în perioada august-septembrie 2023, a fost capturat fiecare detaliu al acestui proiect de mare distanță, asemănător cu celebrele drumuri de pelerinaj precum El Camino.
În perioada următoare, ruta Via Transilvanica urmează să fie publicată pe Google Maps sub forma de ”hiking trail”
”De peste 10 ani, Google Street View ajută oamenii să exploreze virtual locuri incredibile din România, de la Transfăgărășan și faimosul Castel Bran, la canalele Deltei Dunării sau sălile Salinei Turda. Cu acest nou proiect, invităm pasionații de drumeții, natură, cultură și istorie să pornească într-o călătorie digitală de-a lungul României, pe Via Transilvanica. Cei de la Tășuleasa Social au creat ceva special, un drum care unește și aduce în prim plan locuri, oameni și povești autentice. Street View poate fi primul pas pe care viitorul drumeț pe Via Transilvanica îl face către pădurile Bucovinei sau pajiștile din Terra Saxonum”, a declarat Elisabeta Moraru, country director Google Romania.
Proiectul Via Transilvanica a fost inițiat în 2018
Via Transilvanica este un proiect al Asociaţiei Tăşuleasa Social, iniţiat în anul 2018, cu scopul de a pune în valoare bogăţiile cultural-istorice şi naturale ale României.
Traseul este destinat tuturor iubitorilor de drumeţie, natură şi sport, care îl pot străbate la pas, cu bicicleta ori călare.
La finalul lunii septembrie, Via Transilvanica a câştigat Premiul Publicului la ediţia 2023 a European Heritage Awards, eveniment organizat de Europa Nostra, cea mai mare şi importantă reţea dedicată patrimoniului din Europa, în parteneriat cu Comisia Europeană.