7 C
București
marți, 22 octombrie, 2024

Tinerii sunt mai dispuși să-și schimbe stilul de viață pentru a încetini schimbările climatice

Doar 45% dintre persoanele în vârstă de peste 65 de ani sunt dispuse să facă schimbări prin care să protejeze mediul înconjurător

Un nou sondaj YouGov pentru The Guardian, efectuat în șapte țări europene, arată că tinerii sunt mai dispuși decât generațiile mai în vârstă să facă schimbări majore pentru a salva planeta.

De asemenea, generațiile tinere manifestă reticență când vine vorba de schimbările mai mici, precum renunțarea la recipientele din plastic, de unică folosință, sau amenajarea unor culturi acasă.

La sondaj au participat tineri din două grupuri de vârste, 18 – 24 de ani și 25 – 34 de ani, din Marea Britanie, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Spania și Suedia

În momentul în care li s-a cerut să-și exprime disponibilitatea de a contribui la lupta împotriva încălzirii globale, 28% dintre tinerii din prima categorie au afirmat că ar fi pregătiți sau chiar intenționează să aibă mai puțini copii, optând pentru familii mai mici.

Situația este similară în rândul a 30% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani.

Peste jumătate dintre tinerii chestionați au indicat că sunt dispuși să renunțe la mașini în favoarea unor alternative mai ecologice precum bicicletele sau transportul în comun

În contrast, doar 45% dintre persoanele în vârstă de peste 65 de ani s-au declarat gata să facă o astfel de schimbare.

De asemenea, se remarcă faptul că generația mai tânără se arată mai deschisă în a susține măsurile guvernamentale care vizează interzicerea producției și vânzării de mașini pe benzină și motorină (46%), în comparație cu doar 22% din cei mai în vârstă.

Este evident că există diferențe semnificative între diversele grupe de vârstă în ceea ce privește atitudinea și gradul de susținere pentru măsurile destinate combaterii schimbărilor climatice.

spot_img
Latest news
știri