3.8 C
București
luni, 25 noiembrie, 2024

Un câine sau o pisică reprezintă un angajament pe viață. Apel către părinți: ”Animalele de companie NU sunt cadouri de Crăciun”

Cele mai multe animale sunt abandonate în luna ianuarie, lăsate pe străzi sau în adăposturi. După ce ”magia sărbătorilor” dispare, există mulți părinți care ajung la concluzia că pisica sau cățelul din casă necesită prea mult timp pentru îngrijire, face prea mult zgomot, prea multă mizerie, zgârie mobila, lasă păr sau, pur și simplu, nu mai este la fel de interesant/ă

Sărbătorile de iarnă se apropie și cele mai multe adăposturi și organizații pentru protecția animalelor lansează același apel către părinți, membri ai familiei și prieteni care iau în calcul să ofere celor mici un animal de companie cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă.

Animalele de companie nu sunt obiecte și nici jucării, iar adopția sau achiziționarea lor nu ar trebui să depindă de o sărbătoare. Nu cumpărați impulsiv și luați în calcul mai multe aspecte înainte de a oferi un animăluț celor mici

În fiecare an, foarte mulți câini, pisici, iepuri sau hamsteri se află pe lista de dorințe ale multor copii.

Cu toate acestea, nu puține sunt cazurile în care copiii își pierd interesul pentru noul prieten patruped.

Entuziasmul dispare, iar animăluțul care ar fi trebuit să fie un membru al familiei este abandonat pe stradă sau, într-un caz ceva mai fericit, lăsat într-un adăpost.

Doar cei cu adevărat norocoși vor fi adoptați din adăpost, în timp ce foarte mulți vor rămâne în aici sau vor trece printr-o serie de familii care, la rândul lor, în vor returna sau abandona.

Câini sau pisici, multe animale de companie pot trăi chiar și 20 de ani. Dacă preferi un prieten ”temporar”, vizitează un adăpost și petrece timp cu animăluțele de acolo

În medie, un câine poate trăi până la 16 ani, iar o pisică de apartament poate depăși vârsta de 19 ani.

De asemenea, depinzând de îngrijire și atenție, iepurii trăiesc între opt și zece ani.

Dacă ești 100% pregătit să adopți un prieten necuvântător, vizitează un adăpost de animale.

Aici, poți plimba un cățel sau poți hrăni o pisică. Poți învăța despre sănătatea și stilul de viață al necuvântătoarelor și poți vedea, pe pielea proprie, dacă ai suficientă răbdare sau dacă există suficientă chimie între voi.

Animalele de companie nu rămân la stadiul de pui. Dacă vrei ceva ”drăgălaș”, cumpără o jucărie de pluș

Fie că este pisoi sau cățeluș, animalul de companie este o ființă vie. Prin urmare, va crește, va ajunge la maturitate și va îmbătrâni.

Vor interveni problemele de sănătate și va veni și ziua când vei fi lângă el pentru cea din urmă injecție.

Oricât de fascinanți și adorabili sunt puii, nu adopta dacă vrei ceva ”drăgălaș”.

Animalele de companie sunt ființe vii, cu nevoi, cu personalitate, cu energie și cu o voce. Dacă vrei liniște, cumpără o plantă

Desigur, cu toții veți fi încântați în momentul în care pisica sau cățelul ajunge în mijlocul familiei.

Totuși, să crești un animal nu se rezumă la distracție și poze frumoase.

Fie că este cățel sau pisică, prietenul necuvântător are nevoie de activități, joacă, mișcare, vizite la veterinar și foarte multă afecțiune.

De asemenea, ia în calcul orice posibilă stricăciune, dar și timpul alocat plimbărilor sau vizitelor anuale la veterinar, vizite deloc ieftine de altfel.

Copiii pot fi extrem de cruzi

Dacă nu știți absolut nimic despre viața cu necuvântătoarele, nu sacrificați fericirea și sănătatea unui animal de companie dacă aveți copii foarte mici.

Nefiind familiarizați cu prietenii patrupezi, mulți copii nu sunt suficient de responsabili încat să îngrijească în mod corespunzător un animăluț, să-l plimbe zilnic și să-i asigure traiul de zi cu zi.

Mai mult, lăsați nesupravegheați, cei foarte mici nu fac distincția clară între bine și rău, vor să experimenteze și nu au aprofundat încă empatia.

Fiind doar ”o formă de distracție”, animăluțul va suferi în momentul în care cel mic va continua să reacționeze agresiv.

Nu toată lumea are același devotament față de animale

Fie că ne place sau nu, animalele de companie nu sunt pentru toată lumea. Dacă mulți devin mai responsabili, mai iubitori, mai atenți și mai empatici, există și persoane care nu se pot acomoda cu un prieten necuvântător.

Fie că nu au suficient timp, suficientă răbdare sau experiență, cei care achiziționează sau adoptă pentru prima dată în viață ar trebui să țină cont de 5 reguli clare:

Dragoste și devotament: Un animal de companie este un membru al familiei. Trebuie să înțelegi și să accepți toate nevoile specifice ale acestuia. Trebuie să fii atent la comportamentul lui și la condițiile de îngrijire. Mai mult decât orice, trebuie să fii pregătit să respecți un angajament luat pe viață.

Resurse financiare: Asigură-te că dispui de resurse financiare suficiente pentru hrana, îngrijirea veterinară și alte necesități ale animalului de companie pe termen lung.

Timp și angajament: Un animal implică dedicare, timp, hrană, plimbare, joacă și îngrijire medicală. Asigură-te că poți respecta acest angajament. Nu pentru o lună, ci pentru întreaga sa viață.

Spațiu adecvat: Asigură-te că ai spațiul necesar pentru a oferi animalului de companie un mediu confortabil și sigur. Unele animale necesită mai mult spațiu decât altele. De exemplu, un câine de talie mare nu va fi foarte fericit într-o garsonieră minusculă.

Adopția responsabilă: Dacă ești 100% pregătit pentru a avea un animal de companie, sprijină adopția responsabilă. Adoptă din adăposturi sau contactează organizații de protecție a animalelor, în loc să cumperi de la crescători. În acest mod, vei ajuta la diminuarea numărului de animale fără adăpost.

spot_img
Latest news
știri