4.8 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Prefectul Capitalei le cere primarilor să refuze avizele pentru comercializarea de petarde

Din cauza artificiilor și a materialelor pirotehnice, Sărbătorile de Iarnă reprezintă un real coșmar pentru persoanele care dețin animale de companie

Prefectul Capitalei solicită primăriilor de sector şi Primăriei Generale să nu emită avize pentru comercializarea de materiale pirotehnice.

Potrivit declarațiilor oferite de prefect, Prefectura Municipiului București a primit foarte multe petiții și solicitări din partea societății civile.

Rareș Hopincă: ”Zgomotul petardelor este dăunător pentru copiii mici, pentru bătrâni şi, nu în ultimul rând, pentru animalele de companie”

Am primit foarte multe petiţii şi solicitări, iar toate au un numitor comun: zgomotul petardelor este dăunător pentru copiii mici, pentru bătrâni şi, nu în ultimul rând pentru animalele de companie. Zgomotele puternice creează stres şi anxietate în rândul animalelor, de cele mai multe ori acestea rămănând cu sechele”, a afirmat Rareș Hopincă, potrivit Digi 24.

Prefectul Capitalei a adaugat că propunerea de a descuraja comercializarea acestor articole nu este doar un act de prudenţă, ci şi o modalitate de a ne asigura că le rămân un motiv de bucurie.

Prefectul Bucureștiului face apel la responsabilitate: ”Nu trebuie să punem în pericol siguranţa noastră şi a celor din jur”

Este o decizie de oportunitate, pe care fiecare comunitate trebuie să o analizeze, pentru a sărbători într-un mod responsabil fără a pune în pericol siguranţa noastră şi a celor din jur”, a mai precizat prefectul municipiului Bucureşti, Rareş Hopincă.

Mai multe acțiuni de verificare și control vor avea loc în perioada următoare, în vederea descurajării comerţului cu materiale pirotehnice şi pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilegal cu materiale pirotehnice.

Artificiile și petardele ucid sau rănesc sute de animale de Sărbători

În timpul Sărbătorilor, artificiile și petardele, adesea considerate inofensive, reprezintă o amenințare nevăzută pentru oameni, dar și pentru animalele de companie.

Zgomotul puternic și exploziile bruste provoacă stres extrem și panica în rândul animalelor domestice și sălbatice.

Sute de vieți sunt afectate, iar multe dintre necuvântătoare surzesc, suferă răni grave, rămân cu traume severe sau își pierd viața.

spot_img
Latest news
știri