5.8 C
București
marți, 22 octombrie, 2024

Noi reglementări și beneficii financiare pentru înnoirea Parcului Auto: Ce aduce Ordonanța de Urgență în 2024

Guvernul a redus valoarea voucherelor pentru Rabla 2024

Începând cu anul viitor, cuantumul primei de casare acordate prin programul de stimulare a înnoirii Parcului Auto naţional va fi de maximum 3.500 lei, conform proiectului de Ordonanţă de Urgenţă privind unele măsuri fiscal bugetare.

Noile reglementări pentru înnoirea Parcului Auto îi vizează pe cei vor să achiziționeze motociclete sau autovehicule noi

Proiectul a fost publicat de Ministerul Finanţelor, scrie Euronews România.

De această primă vor beneficia cei care achiziționează motociclete sau autovehicule noi în schimbul casării unui autovehicul uzat.

În situația casării a două autovehicule uzate, prima va ajunge la 5.000 lei.

Cei care vor să-și cumpere o mașină nouă trebuie să dețină autovehiculul uzat timp de cel puțin 3 ani

Pentru a beneficia de această primă, proprietarii trebuie să dețină autovehiculul uzat timp de cel puțin 3 ani.

De asemenea, proiectul menționează că ecotichetul acordat în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi poate atinge suma maximă de 10.000 lei.

În anul 2023, în cadrul programului Rabla Clasic, prima de casare a fost majorată la 7.000 lei, respectiv 10.000 lei pentru predarea a două autovehicule uzate.

Au fost reduse subvențiile pentru panourile fotovoltaice

În plus, sursa citată scrie că finanțarea pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice în vederea producerii de energie electrică și livrării surplusului în rețeaua națională va fi de 10.000 lei per solicitant.

spot_img
Latest news
știri