21.5 C
București
duminică, 22 septembrie, 2024

Primăria municipiului Constanţa, amendată pentru gradul scăzut de colectare separată şi reciclare a deşeurilor

Garda de Mediu a aplicat o sancțiune în valoare de 45.000 de lei

Garda de Mediu a amendat Primăria municipiului Constanţa cu 45.000 de lei, pentru gradul scăzut de colectare separată şi reciclare a deşeurilor, transmite News.ro.

Primăria a fost sancționată pentru gradul scăzut de colectare separată şi reciclare a deşeurilor, dar și pentru starea precară de salubrizare

Ca urmare a controlului planificat privind verificarea stadiului de realizare a măsurilor prioritare de guvernanţă privind gestionarea deşeurilor municipale şi a stării de salubrizare a localităţilor, Garda de Mediu a amendat Primăria cu 45.000 lei pentru neconformităţile constatate”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Mediu Constanţa.

Ei au precizat că principalele nereguli constatate au fost gradul scăzut de colectare separată şi reciclare a deşeurilor, precum şi starea precară de salubrizare, mai transmite sursa citată.

20 de primării din Constanța au fost amendate de Garda de Mediu

La începutul lunii decembrie, douăzeci de primării din județul Constanța au fost amendate de comisarii Gărzii de Mediu, cu aproape 900.000 de lei.

Principalele nereguli găsite de Garda de Mediu au constat în gradul scăzut de colectare separată a deşeurilor şi în faptul că nu au fost eliminate depozitele neorganizate de deşeuri.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu au anunţat că au continuat controalele la primăriile din judeţ.

Scopul a fost verificarea măsurilor privind gestionarea deşeurilor municipale, gradul de atingere a obiectivelor de reciclare şi starea de salubrizare a localităţilor în judeţul Constanţa.

spot_img
Latest news
știri