20 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Posibil dezastru ecologic lângă Vulcanii Noroioși: O baltă de petrol pune în pericol pânza freatică și amplifică riscul de incendii

Scurgerea de hidrocarburi a fost filmată de un localnic, generând dezbateri asupra originii poluării în comuna Scorțoasa

O baltă de petrol acumulată pe un versant din apropierea Vulcanilor Noroioși din comuna Scorțoasa prezintă risc mare de poluare a pânzei freatice, dar și de incendii, scrie Adevărul.

Avertismentul a fost emis de un localnic din Scorțoasa, care a publicat pe Facebook înregistrarea cu efectele scurgerii de hidrocarburi.

Pe filmarea care durează mai bine de șase minute, autorul surprinde și câteva resturi de bidoane, semn că unii dintre localnici știau locul și s-au aprovizionat cu combustibilul brut de aici.

Misterul scurgerii de petrol de la Vulcanii Noroioși a dus la o dezbatere deschisă cu privire la sursele poluării din localitatea Scorțoasa

După ce clipul a fost făcut public, a izbucnit o dezbatere intensă, în care oamenii au evidențiat două posibile surse ale scurgerii.

Unii susțin că hidrocarburile nu au apărut recent în locul respectiv, ci cu câțiva ani în urmă. Acestea ar proveni dintr-o pungă de țiței.

Hidrocarburile ar fi străbătut fisurile scoarței exact așa cum gazele se eliberează în întreaga zonă, formând conurile vulcanilor noroioși.

Petrolul ar proveni de la o conductă scoasă din uz

Alții sunt ferm convinși că petrolul provine dintr-o conductă scoasă din uz și abandonată în pământ de mult timp.

Satul Beciu din comuna Scorțoasa, odinioară înconjurat de o pădure de sonde pentru extracția țițeiului, devine acum epicentrul unei dezbateri pline de mister.

spot_img
Latest news
știri