În centrul Iașului, doi tineri, Lucia Ţanţuc și Andrei Toma, au deschis recent o afacere inedită: o ”cameră de furie”.
Vizitatorii plătesc 50 de lei/ședință pentru a sparge diverse obiecte nefolositoare cu o rangă, ciocan, bâtă de baseball sau crose de golf, furnizate la fața locului
În interiorul camerei, mobilierul, electronicele și electrocasnicele așteaptă să fie distruse. Nu există limite în ceea ce privește numărul de obiecte ce pot fi sparte într-o ședință.
Lucia și Andrei oferă un spațiu amenajat ca acasă, unde clienții își pot elibera stresul prin distrugerea obiectelor.
Cu cel puțin un client pe zi, cei doi antreprenori se declară mulțumiți de succesul afacerii lor, iar clienții au împărtășit primele impresii, comparând efortul depus în ”Camera de Furie” cu două ședințe la sala de sport.
O noutate interesantă este opțiunea clienților de a aduce propriile obiecte pentru distrugere, beneficiind astfel de o reducere de preț, scrie Ziarul de Iași, citat de Național.ro.
Obiectele sparte în ”Camera de Furie” sunt colectate și predate spre reciclare, contribuind astfel la protejarea mediului înconjurător
Potrivit tinerilor, această afacere nu doar eliberează stresul, ci și susține practici responsabile și ecologice.
”Unii clienţi mai improvizează şi folosesc piesele de mobilier din cameră pe post de arme. Nici nu vă imaginaţi cât de distractiv este să loveşti în maşina de spălat rufe cu aspiratorul, sau cu un cuptor cu microunde în aragaz. Ne place să observăm cât de încântaţi sunt oamenii când ajung pentru prima dată în cameră şi cât de încărcaţi de adrenalină, dar şi extenuaţi ies din cameră. Mulţi ne-au spus că ar fi echivalentul a două şedinţe la sală, la cât efort fizic depun în cameră. Am avut grupuri care au ajuns la noi din alte oraşe, care au venit la Iaşi special pentru Smash Room sau clienţi recurenţi, care nu sunt la prima şedinţă, ceea ce ne dă încredere”, au precizat tinerii, conform sursei citate.
”Probabil cu toţii, la un moment dat în viaţă, am fost aduşi în faţa unei situaţii în care ne venea să aruncăm cu telefonul de perete, cu farfuria de podea”
”Oricât de mult am încerca să ne înăbuşim aceste emoţii, din păcate, pe termen lung nu este sănătos. Este ok să nu fim ok. Uneori e mai bine să lăsăm emoţiile negative să răbufnească şi să ne continuăm viaţa în ritmul nostru obişnuit. Camera noastră a fost gândită special pentru asta. Să poţi intra, să-ţi laşi gândurile şi emoţiile negative acolo, iar noi strângem după. Acolo poţi plânge, ţipa, urla, sparge tot ce vrei. Totul ca să fii bine după. Pe partea cealaltă sunt cei dornici de senzaţii noi, adrenalină, precum suntem şi noi, care caută modalităţi noi de a se distra şi de a-şi reîncărca bateriile”, spune Lucia.