12.2 C
București
vineri, 18 octombrie, 2024

Astronauții NASA nu vor mai ajunge pe Lună. Aselenizarea a fost amânată pentru anul 2026

Agenția spațială a motivat această amânare precizând că nu dispune încă de o navă spațială pentru transportul astronauților pe Lună și nici de costume spațiale potrivite pentru aceștia

Potrivit informațiilor furnizate de The Guardian, astronauții de la NASA nu vor putea reveni pe Lună mai devreme de luna septembrie 2026.

Această amânare cu un an față de data inițială a fost explicată de NASA ca fiind necesară pentru a permite continuarea dezvoltării tehnologiei.

Misiunea, cunoscută sub numele de Artemis III, a fost planificată inițial pentru a readuce oamenii pe suprafața lunară, ceva ce nu s-a mai întâmplat din 1972.

NASA a subliniat că întârzierea se datorează faptului că nu dispune încă de o navă spațială pentru transportul astronauților pe Lună și nici de costume spațiale potrivite pentru aceștia

Bill Nelson, administratorul agenției spațiale americane, a declarat că siguranța a fost principalul factor care a determinat decizia de amânare.

Nu vom zbura până când nu vom fi pregătiți”, a declarat el reporterilor.

Agenția spațială din SUA amână, de asemenea, pentru septembrie 2025, misiunea precursoare cunoscută sub numele de Artemis II.

În cadrul acesteia, patru astronauți vor zbura în jurul Lunii fără a aseleniza.

Noul zbor era programat pentru sfârșitul acestui an

Inginerii agenției spațiale din America au transmis că au nevoie de mai mult timp pentru a înțelege comportamentul și performanța scutului termic.

Acest scut protejează capsula Orion în timpul reintrării incendiare în atmosfera terestră la sfârșitul unei misiuni.

Scutul termic a suferit unele pierderi neașteptate de material în timpul întoarcerii Artemis I.

Cea mai mare problemă a companiei americane pentru viitor este probabil modulul de aselenizare pentru Artemis III

Acesta va fi furnizat de compania SpaceX a antreprenorului Elon Musk.

De asemenea, va fi o versiune a noului vehicul uriaș Starship, care este testat în prezent în Texas.

Este necesar ca astronauții să se transfere pe Starship pe orbita lunară și apoi să coboare cu acesta pe suprafața Lunii.

spot_img
Latest news
știri