4.3 C
București
marți, 24 decembrie, 2024

Aproape 50% din populația județului Caraș-Severin este bolnavă de cel puțin o boală cronică

Regiunea se confruntă cu o creștere semnificativă a cazurilor de tulburări psihice

Direcția de Sănătate Publică a avertizat că aproximativ jumătate din populația județului Caraș-Severin se confruntă cu o afecțiune cronică, scrie Radio Reșița.

În egală măsură, studiul efectuat demonstrează că incidența bolilor cronice a crescut semnificativ, iar bolile cardiovasculare și diabetul zaharat ocupă poziții fruntase în această statistică.

Totuși, un aspect preocupant indicat în studiu este creșterea semnificativă a cazurilor de tulburări mintale în regiune.

Bolile mintale sunt în creștere, iar Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin a întreprins mai multe măsuri pentru stoparea îmbolnăvirii

Directorul instituției a precizat că în analiza realizată de către specialiști Direcției de Sănătate Publică s-a constatat faptul că aproximativ 50% din populația județului este bolnavă de cel puțin o boală cronică.

Predominant, în analiza făcută de către noi, am constatat că se menține aceeași situație ca la nivelul începutului de studiu și anume anul 2018 cu privire la directorul instituției bolile cardiovasculare, bolile cerebro vasculare, diabetul zaharat. Bolile mintale sunt într-o ascendență, fapt pentru care în județul nostru Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin a luat legătura și a întreprins mai multe măsuri cu medicii specialiști pentru stoparea îmbolnăvirii persoanelor de aceste boli”, a explicat Dănilă Miloș, citat de G4 Media.

Față de anul 2018, numărul persoanelor care se confruntă cu o afecțiune psihică este aproape dublu

Dursa citată mai precizează că, în 2018, numărul cărășenilor cu probleme psihice era de peste 4900, iar, în prezent, sunt peste 9200 de persoane diagnosticate cu astfel de afecțiuni.

Acest indicator de creștere a bolilor mintale se identifică și prin faptul că în ultima perioadă de timp tot mai mulți pacienți se adresează medicilor, de unde a crescut și incidența pe bolile psihice. Dacă în urmă cu cinci ani populația județului nu se adresa medicului specialist acum constatăm că sunt foarte multe persoane care o fac și este îmbucurător pentru noi că în acest fel putem să oprim acest indicator de creștere”, a mai declarat Dănilă Miloș.

spot_img
Latest news
știri