3.4 C
București
luni, 25 noiembrie, 2024

Cum să salvezi un prinț și să faci dispărut un dosar penal: ministrul Mediului, scandalizat de numărul urșilor din România

Obsesia rămâne obsesie: urșii din România sunt aceia care îl incomodează grav pe ministrul Mediului. Nu derogările făcute cu dedicație, nu faptul că vânătoarea de urși este interzisă în România încă din 2016, nu managementul deficitar al gunoaielor din zonele montane, nu lipsa de garduri electrice și nici pădurile exterminate ”cu acte în regulă”.

Problemele reale rămân ignorate atent, lemnul dispare la minut și e plătit tot la minut, turismul înseamnă selfie cu ursul care coboară în urbe, iar cel care poartă coroana mediului e, în mod interesant, mult mai interesat de vânătoare decât de prezervarea speciilor, de lanțul trofic sau de împăduriri.

”Ministerul Mediului a ajuns în mâinile unui vânător de urși”

ONG-ul de mediu Agent Green a reacționat imediat după numire, spunând că ”Ministerul Mediului a ajuns în mâinile unui vânător de urși”. Iar anul 2021 a demonstrat ce era de demonstrat.

Tanczos Barna numără urși încă din 2015 când, în cadrul unei conferințe de presă, afirma că ”Nu ne putem permite să transformăm România în grădina zoologică a Europei. Populația de urși crește, depășind deja 10.000 de exemplare”.

Cum să salvezi un prinț și să faci dispărut un dosar penal: repeți fraza cu ”Urșii atacă, pentru că sunt prea mulți”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat, marţi seară, la B1 TV, că zeci de persoane au decedat în urma atacurilor urşilor din România, în timp ce alte peste o sută au fost atacate. De asemenea, sunt peste 5.000 de dosare de pagubă raportate de fermierii români, din cauza urşilor, potrivit News.

Eu sper să găsim sprijin din partea Comisiei Europene pentru gestionarea acestei probleme care s-a generat în România. Avem peste 5000 dosare de pagubă raportate de fermieri şi cetăţeni care au suferit în urma atacurilor de urs, avem zeci de persoane decedate, peste 100 atacate. E o problemă gravă în România, avem această situaţie care nu se poate compara cu oricare alta din alt stat UE în ceea ce priveşte carnivorele mari şi avem nevoie de spriijinul inclusiv al Comisiei Europene”, a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului, la B1 TV, marţi seara.

Ministrul şi-a manifestat speranţa că România va fi ajutată de Comisia Europeană în rezolvarea acestei probleme, precizează HotNews.

De asemenea, Tanczos Barna a adăugat că sunt circa 7.000 de urşi bruni în România.

I-a numărat, i-a comparat cu populația carnivorilor mari din Uniunea Europeană și și-a calculat atent derogările. Ce nu a calculat, cel mai probabil, sunt tăierile ilegale masive, tăieri care au atât implicații sociale, cât și implicații în ceea ce privește distrugerea habitatului.

Foto: euronews.com

Tupeul: o boală grea, serioasă, de durată. Te protejează pe tine, dar îi distruge pe alții. Ca și pușca

Nu demult, undeva în luna februarie 2021, ministrul Mediului, declara că nu există o relaţie directă între tăierile ilegale de păduri şi apariţia urşilor lângă așezările umane. Practica tăierilor ilegale este mult mai redusă cantitativ.

Barna Tánczos a declarat că sistemul informatic Sumal 2, lansat în data de 1 februarie, a fost elaborat tocmai pentru a pune capăt exploatării ilegale a pădurilor.

Ce nu lua în calcul Tanczos Barna era faptul că aplicația nu funcționa, nu a funcționat și nu funcționează, nici în prezent.

Să fii incompetent: noua cerință, pe care mulți o bifează cu succes

Mai mult, considera, cu același tupeu, că marii prădători au apărut şi în aşezările umane, între altele, din cauza perturbării ordinii, liniştii şi armoniei în păduri – pe lângă exploatarea forestieră, în urma practicării motociclismului de teren în păduri, culegerea supradimensionată a fructelor de pădure şi alte activităţi omeneşti.

Că habitatul a fost distrus legal sau ilegal – nu prea mai are importanță. E distrus. Că ursul ar trebui să se ascundă de om (și vice-versa) – nu prea mai are importanță.

Nu prea mai sunt copaci în spatele cărora să se ascundă, în momentul în care pădurea devine șantier.

Un singur lucru este cert: Tanczos Barna reușește cu succes să demonstreze că împlinește zilnic cerințele postului de ministru; pe toate trei: incompetența, lipsa de logică și cruzimea.

Nu adăugăm corupția (din derogări), nici faptul că banul austriac e mai verde decât pădurile din țară.

Ca în filme: va urma.

spot_img
Latest news
știri