3.3 C
București
marți, 26 noiembrie, 2024

Neprotejate de lege și defrișate la secundă: ”Pădurile Nimănui” (Video)

WWF România a lansat o nouă campanie intitulată “Salvează Pădurile Nimănui. Te salvezi pe tine” prin care își propune identificarea a acestor păduri, precum și constituirea cadrului legal care să le protejeze, se arată într-un comunicat al organizației transmis G4Media.ro.

Lăsate de izbeliște și departe de jurisdicția oricărei legi sau autorități a statului cresc Pădurile Nimănui. Sunt aproximativ 500.000 de hectare de păduri ce reprezintă 7% din totalul suprafețelor împădurite ale României.

Este vorba despre păduri relativ tinere, crescute în ultimele decenii pe locul fostelor pajiști neîntreținute, păduri care se găsesc în preajma râurilor, a pârâurilor, la marginea terenurilor agricole sau pe terenuri la mare altitudine”, se mai arată în comunicatul WWF România.

“Salvează Pădurile Nimănui. Te salvezi pe tine”

De asemnenea, organizația mai susține că  Politica Agricolă Comună îi încurajează pe proprietarii acestor terenuri, prin scheme de plăți directe, să defrișeze aceste păduri fără a crea nimic în schimb.

În comunicat, membrii expun un adevăr revoltător: Pădurile Nimănui pot fi tăiate oricând și, de cele mai multe ori, acest lucru se vede. Circa 25% dintre tăierile pe care noi le vedem din satelit au loc aici.

În aceste condiții, este cu atât mai important ca Pădurile Nimănui să intre urgent în atenția autorităților și să fie administrate într-un cadru legal coerent și solid”, se mai arată în comunicat.

Reprezintă un dar al naturii, dar noi le tratăm ca pe un blestem

Radu Melu, manager național al departamentului de păduri la WWF România a declarat că, deși aceste păduri reprezintă un dar al naturii, sunt tratate pe un blestem. Se încurajează defrișarea lor fără a urmări ulterior reamenajarea pajiștilor și, astfel, rămân în urmă suprafețe întregi părăginite.

Dorim să avem păduri și, când acestea apar, le defrișăm ca să păstrăm aparențele unor pajiști întreținute. Avem nevoie de politici coerente la nivel național în care să stabilim ce ne dorim și cum putem realiza aceste obiective”, a explicat Radu Melu, manager național al departamentului de păduri la WWF România.

spot_img
Latest news
știri